به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله؛ کارشناسان سازمان ملل متحد میگویند تغذیه نامناسب در حال تبدیل شدن به یکی از عمدهترین خطرات تهدیدکننده سلامتی انسانهاست. مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، هشدار داده است که "بخشی از جهان به معنای واقعی کلمه در حال بلعیدن مرگ است."
او روز دوشنبه (۱۹ مه/۲۹ اردیبهشت) در جریان افتتاحیه شصت و هفتمین مجمع بهداشت جهانی در ژنو گفت، در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان گرسنگی و سوءتغذیه جان انسانها را تهدید میکند، در شماری از کشورهای دیگر بیماریهای ناشی از مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم موجب بروز مشکلات جدی و خطرناک شده است؛ مشکلاتی که به گفته خانم چان هزینههای سرسامآور درمانی را به دنبال دارند.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به شدت از این امر انتقاد کرد که غذاهای آماده و نوشیدنیهای حاوی شکر همهجا به راحتی و با قیمت ارزان در دسترس مصرفکنندگان است. وی همچنین افزایش چاقی میان کودکان را نگرانکننده دانسته و از تشکیل کمیتهای ویژه برای مبارزه با این معضل خبر داد.
کارشناسان این کمیته قرار است تا اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی توصیههای خود را تدوین کرده و در اختیار مسئولان سازمان بهداشت جهانی قرار دهند.
خطر تغذیه غلط بیش از خطر مصرف نیکوتین
اولیوییر دی شاتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق تغذیه، نیز وضعیت کنونی تغذیه در جهان را هشداردهنده خواند و اعلام کرد که خطر تغذیه نامناسب در حال حاضر بیش از سیگار کشیدن است.
او خواستار ایجاد توافقی بینالمللی در جهت مبارزه با مواد و عادات غذایی شد که ظرفیت ایجاد بیماری در انسانها را دارند. به گفته آقای دی شاتر وجود یک "کنوانسیون جهانی در جهت حمایت و ترویج تغذیه سالم" ضروری است.
شصت و هفتمین مجمع سازمان بهداشت جهانی که تا روز ۲۴ ماه مه ادامه دارد، به بررسی راهکارهایی برای حل معضلاتی نظیر بیماریهای غیرواگیردار همانند دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی میپردازد. تحقیقات نشان دادهاند که بسیاری از این بیماریها ناشی از تغذیه ناسالم هستند. اولیوییر دی شاتر تأکید کرد که با عادات نادرست غذایی نیز بایستی به همان شدت و جدیتی برخورد شود که با مصرف نیکوتین مبارزه میشود.
نگرانی از شیوع مجدد فلج اطفال در جهان
یکی از مشکلات بزرگی که سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر با آن مواجه است، شیوع دوباره بیماری فلج اطفال در جهان است. به گفته مسئولان این سازمان ویروس عامل این بیماری، پولیوس، تا دو سال پیش تقریبا در سراسر جهان ریشهکن شده بود، اما از چندی پیش شیوع جدی این بیماری در برخی نقاط مشاهده شده است.
فلج اطفال جزو بیماریهای قابل پیشگیری از طریق تزریق واکسن است، اما بروز درگیریهای مسلحانه موجب شده تا به گفته مسئولان سازمان بهداشت جهانی، عملیات واکسیناسیون به سختی پیش رفته یا به طور کامل مختل شود.
گروههای افراطی مسلح در برخی از کشورها عامدانه مانع انجام برنامه واکسیناسیون شده یا به امدادیاران حمله کردهاند.
سازمان بهداشت جهانی به تازگی هشدار داد، در صورت در پیش نگرفتن اقدامات متقابل بیماری فلج اطفال میتواند بار دیگر در سطح جهان شیوع پیدا کند.
انتهای پیام/