به گزارش
سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون) ، حسين بنکداري يكي از دغدغههاي مهم در زمينه صادرات برق را انتقال توان در حجم بالا و در مسافتهاي طولاني بيان کرد و گفت: در بحث اقتصاد مقاومتي، مقوله صادرات انرژي به کشورهاي همسايه به وزارت نيرو محول شده و صادرات انرژي نيز منوط به يکپارچه شدن شبکه برق کشور با شبکه برق کشورهاي همسايه است.
وي افزود: راهکار اصلي در اين زمينه استفاده از فناوريهايي است که توان انتقال برق در احجام بالا و مسافتهاي طولاني را داشته باشد.
بنکداري با بيان اينکه استفاده از فناوريهاي EHVAC و HVDC براي انتقال برق موجب افزايش بازدهي سامانه، انتقال توان بيشتر در مسافتهاي طولانيتر، صرفهجويي اقتصادي و بهرهوري سامانه انتقال ميشود، گفت: بالا رفتن حجم توانهاي انتقالي بين مراكز توليد و مصرف، افزايش استفاده از انرژيهاي تجديدپذير و فاصله مراكز توليد اين انرژيها تا نقاط بار، از رويكردها به فناوري انتقال توان در حجم بالا و در مسافتهاي طولاني است.
وي ادامه داد: استفاده از فناوري انتقال برق در حجم بالا و مسافتهاي طولاني موجب تبديل شدن ايران به قطب صادرات برق در منطقه و تحقق سياستهاي اقتصاد مقاومتي مي شود.
بنکداري با اشاره به عملياتي شدن انتقال برق با استفاده از فناوريهاي EHVAC و HVDC، گفت: ايجاد مرکز توسعه فناوري سامانههاي انتقال برق به تصويب رسيد تا زمينهها و بسترهاي لازم به منظور ورود دانش فني به کشور و بوميسازي و تجاريسازي اين فناوري تسهيل شود.
مديرکل دفتر آموزش، تحقيقات و فناوري وزارت نيرو گفت : پژوهشگاه نيرو به همراه ساير بخشهاي ذيربط و با هماهنگي نخبگان صنعت برق تا چهار ماه آينده نقشه راه مرکز توسعه فناوري سامانههاي انتقال برق را تهيه و تدوين مي کند به گونهاي که مرکز در قالب کنسرسيومي متشکل از شرکتهاي صنعتي، دانشگاهها و مراکز پژوهشي با مديريت وزارت نيرو تاسيس شود.
وي افزود: پژوهش در زمينه سامانههاي انتقال برق، تحقق ايده تا پديده و تجاريسازي فناوري از ماموريتهاي اساسي مرکز مذکور خواهد بود.
انتهای پیام/