"علی تجلایی" در عملیات "بیت‌المقدس" با سمت جانشین تیپ عاشورا خاکریزی طراحی کرد که مانع از پیشروی دشمن می‌شد. با سمت جانشین قرارگاه "ظفر" قبل از عملیات "بدر" به یکی از همرزمانش گفت که دیگر نمی‌خواهد پشت بی‌سیم بنشیند و می‌خواهد همچون یک بسیجی گمنام در عملیات شرکت کند.

به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، در هر کشوری شناخت اسطوره‌های مقاومت برای نسل‌های آینده یک ضرورت است.

آشنایی با اسطوره‌های شهادت و مقاومت ایران اسلامی که ویژگی منحصر به فرد ایمان و معنویت را با آمادگی رزمی و دفاعی خود تلفیق کردند برای نوجوانان و جوانان کشورمان، جذاب و مفید است.

به همین منظور  باشگاه خبرنگاران در نظر دارد تا به معرفی مفید و مختصر شهدای شاخص با عنوان "ستارگان آسمان ایران اسلامی" به ترتیب حروف الفبا بپردازد.

اگرچه همه شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران مقاوم و سربلند و عزیز، ستارگان آسمان ایران اسلامی هستند و هرکس در هر شغل و مسئولیتی که قرار دارد و نفس می‌کشد، مدیون این فداکاری‌ها و از جان‌ گذشتگی‌ها است.







سردار شهید "علی تجلایی"


در سال 1338 در شهرستان تبریز به دنیا آمد. در دوران دبیرستان توسط ساواک احضار شد، چرا که از امضای برگه عضویت حزب رستاخیز امتناع ورزیده بود. دیپلم خود را در رشته ریاضی گرفت.
  
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1358 به عضویت سپاه درآمد و یک دوره آموزش نظامی 15 روزه زیر نظر "محسن چریک" گذراند و پس از مدتی در پادگان سید‌الشهدا(ع) به عنوان مربی آموزشی مشغول به کار شد.
  
پس از مدتی به کردستان رفت و به مبارزه با ضد انقلاب منطقه پرداخت. بعد از آن مأموریت یافت به اتفاق چند تن راهی افغانستان شود.
  
در افغانستان حدود 300 نفر از مجاهدین افغانی که اغلب سطح علمی بالایی داشتند زیر نظر "تجلایی" آموزش دیدند و پس از 4 ماه به ایران بازگشتند، چرا که جنگ ایران و عراق آغاز شده بود.


 
 

"تجلایی" بلافاصله پس از ورود به ایران راهی جبهه‌های جنوب شد و در نبردهای "دهلاویه" شرکت جست و پس از آن در حماسه سوسنگرد حضور فعالی داشت و جراحات بسیاری بر وی وارد شد.
  
ابتدا در جبهه‌های نبرد "پیرانشهر" مسئول عملیات بود و پس از آن در عملیات "فتح‌المبین" در فروردین 1361 با سمت فرماندهی گردان‌های آیت‌الله مدنی و آیت‌الله قاضی طباطبایی شرکت جست.   

"تجلایی" در یک عملیات ایذایی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد ولی با آنکه زخمش کاری بود تا اتمام مدت مأموریت گردان در منطقه ماند.

در عملیات "بیت‌المقدس" با سمت جانشین تیپ عاشورا شرکت جست. در طی این عملیات "علی تجلایی" خاکریزی طراحی کرد که به هنگام یورش دشمن مانع از پیشروی آن می‌شد.



 


بعد از عملیات "بیت‌المقدس"، عملیات "رمضان" شروع شد و تیپ عاشورا مأموریت خود را به شایستگی در منطقه پاسگاه "زید" به انجام رساند.   

بعد از آن در تیرماه 1361 مأموریت یافت که در اجرای مرحله دیگر از این عملیات در "شلمچه" وارد عمل شود.   

"علی تجلایی" صبحدم روز 29 بهمن 1363 عازم جبهه شد. تجلایی با سمت جانشین قرارگاه "ظفر" قبل از عملیات "بدر" به یکی از همرزمانش گفت که دیگر نمی‌خواهد پشت بی‌سیم بنشیند و می‌خواهد همچون یک بسیجی گمنام در عملیات شرکت کند.   

او همچون یک بسیجی گمنام همراه سایر بسیجیان راهی خط مقدم شد. از قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) گروهی را فرستاده بودند تا هر طور شده او را پیدا کنند و برگردانند اما او را نیافتند.

"تجلایی" بی‌امان می‌جنگید و پیشاپیش همه بود. سرانجام ناگهان تیری به قلبش اصابت کرد و به شهادت رسید.



  


انتهای پیام/   

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
دست ما را هم بگیر ای شهید مظلوم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۴ ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
سلام همه ی شهیدان وطن
آخرین اخبار