به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبيعي از روشهای آزمایشگاهی استفاده میکنند اما مردم عادی هم با استفاده از روشهای ساده تجربی تقریبا" میتوانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.
این روشها عبارتند از؛
*ریختن عسل در آب سرد: اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، میبینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ میکند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل میشود اما عسل تقلبی سریع در آب حل میشود.
اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.
*رس زدن عسل: رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی تهنشین میشود و رس میزند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور میشود و عسل مانند روغن نباتی سفت مي شود.
تفاوت آن با شكرك زدن كه در مربا ايجاد میشود اين است كه بلورهاي عسل رس زده خيلي ريز تر از بلورهاي مرباي شكرك زده مي باشد.
* مزه کردن: عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.
لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
* عطر و بوی طبیعی: اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.
* آب شدن در دهان: عسل طبيعي به سرعت در دهان آب مي شود و پس از مصرف ايجاد انرژي مي كند، در حالي كه عسل غيرطبيعي طعم آبنبات مي دهد.
* استفاده از ابزارهای بدن: آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.
با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل،عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.
انتهای پیام/
منبع:مشرق
عذر خواهی میکنم عسل خوب هم نمیشه از زنبور دارا خرید چرا چون خودشون میدونن...
یک راه حل هست برای عسل که یکم سخته البته، و اینه که چند نفر دوست یا فامیل جمع بشید که یکیتون باغ داشته باشه و شریکی هزینه هاشو تقسیم کنید، چندتا کندو بخرید که اندازه مصرف یک سال همتون بهتون عسل بده و رسیدگیشم تقسیم کنید بین خودتون یا یه جوری با هم کنار بیاید و خلاصه عسل خالص و طبیعی به دست بیارید.
ثبت یک شرکت که محصول #ارگانیک را از #کشاورز میخره. (این محصول را قبلا خودش گواهی ارگانیک داده). و با بارکد و QRcode میده توی بازار. به صورتی که مصرف کنندگان با #اسکن کردن اون کد متوجه بشن این محصول کجا تولید شده کی تولید شده و تاریخ مصرفش کی تموم میشه و ...... البته این کار نیاز به یک سایت داره که کشاورزان با مشخصات دقیق و موقعیت زمین و مشخصات محصولشون در اون ثبت نام کنند و بهشون نام کاربری و کلمه عبور داده بشه. تا محصولات را ویرایش کنند و قیمت بزنند و در خواست گواهی ارگانیک بدهند و ...
سود دهی:
صدور گواهی ارگانیک
دریافت پول از کشاورز بابت معرفی محصولش
دریافت پول بابت انتقال کالا از مزرعه تا مغازه دارها
انتقال محصول از طریق کانال اختصاصی خودشون و حذف واسطه ها
امکام فروش گرونتر محصول چون ارگانیک تولید شده
احتمال داره این ایده در کشور بتونه توزیع #محصولات #کشاورزی را متحول کنه. پس خیلی کاربردیه
تازه میشه با انجمن #ارگانیک کشور هم ارتباط داشت و یک شعبه ازشون گرفت. برای صدور مجوز کار راحت تر میشه
لطفا قبل از اینکه کسی این کار را ثبت کنه یا ازش سو استفاده بشه انجامش بدین چون هرکسی این کار را انجام بده میتونه انحصار این را را هم ثبت کنه
به نظرم میشه به این سایت اطمینان کرد
من که نسیتا راضی بودم از کارشون
زنبور داری شغل خانوادهی ما هستش،بنده هم بیشتر کارم فروش عسل هست
اگر عسل خوب و طبیعی خواستید بگید ...
آخر راه حل بود
از خنده روده بر شدم
تنها راه شناسایی مطمئن عسل فقط آزمایشگاه می باشد زیرا امروزه با استفاده از گلوکز و مخلوط کردن آن با طعم دهنده مجاز عسل و رنگ دهنده مجاز زرد و یا قرمز چنان عسلی درست می کنند که هیچکس توانایی تشخیص آنرا ندارد !!!! لذا تنها راه اعتماد به زنبورداران و افراد مطمئن است
«نکنه» درسته نه «تکه»
عسل طبیعی و بوی گیاهان وگلها را دارد و ظعمش بسیار سبک بوده و باعث سنگینی معده نمی شود
و با تشکر از مطلب بسیار کاملتان در رابطه با عسل و عسل شناسی به عنوان یک زنبوردار مطالبتان کاملا تایید می کنم خیلی خوشحال میشم جهت مشاهده مقالات مکمل هم به سایت ما سر بزنید تا بتوانیم بهتر با همدیگر به ملت عزیزمان خدمت کنیم
لطفا راهنمایی کنید که خوبه یا نه؟
به نظر من عسل صددرصد طبیعی خیلی کم یاب، کندو داران اکثریت برای کمک به زنبورهاشون حداقل یک پارچه آب شکر میریزن تو کندو مثلا اگر چندروز پشت سرهم بارون باشه،،همین که بدونید عسلی ک خریداری کردید هفتاد درصد طبیعی هست یعنی اصله،،،،،عسل طبیعی تو فریز معمولی خونه شکرک نمیزنه،وقتی با قاشق با فاصله میریزید قطع نمیشه امتداد داره ،زیادی ام نباید روشن باشه،تو دهن زود آب میشه و مزه گل و بوی خاصی میده،شیرینیش دل نمیزنه،،سپاسگذارم
به نظر من عسل صددرصد طبیعی خیلی کم یاب، کندو داران اکثریت برای کمک به زنبورهاشون حداقل یک پارچه آب شکر میریزن تو کندو مثلا اگر چندروز پشت سرهم بارون باشه،،همین که بدونید عسلی ک خریداری کردید هفتاد درصد طبیعی هست یعنی اصله،،،،،عسل طبیعی تو فریز معمولی خونه شکرک نمیزنه،وقتی با قاشق با فاصله میریزید قطع نمیشه امتداد داره ،زیادی ام نباید روشن باشه،تو دهن زود آب میشه و مزه گل و بوی خاصی میده،شیرینیش دل نمیزنه،،سپاسگذارم
1.ریختن عسل در آب سرد: این روش اعتباری ندارد زیرا به عنوان مثال عسل مرکبات دارای رطوبت 18 درصدی است و بسار راحت حل می شود ولی عسل یونجه درصد رطوبت پایین تری دارد و دیرتر حل میشود.
2.رس زدن عسل: علم و تجربه ثابت کرده است به طور کلی همه عسل های خالص و طبیعی که زنبور عسل تولید کرده است شکرک می زند ولی باز هم بسته به نوع عسل بلورهای ایجاد شده متفاوت است و ممکن است از مربا نرم تر یا درشت تر باشد.
بقیه موارد شامل مزه، عطر و بو ، حل شدن در دهان و ابزار بدنی به دلیل تنوع روش های ایجاد عسل تقلبی دیگر اعتبار ندارد.
احتمالا هم ازمایشگاه عسل داری.
تمام راهای دور زدن باز گذاشتی . و با فروشنده ها نهایت همکاری دارید.
تمام مملکت پر است از افرادی مثل شما.
بهترین،موثرترین و راحت ترین آیتم جهت تعیین طبیعی بودن عسل اندازه گیری درصد ساکارز می باشد. ساکارز (قند معمولی) یکی از مواد شیمیایی طبیعی است که به عنوان شکر و قند از آن استفاده می شود. در ساختار طبیعی عسل، تعدادی قند وجود دارد که یکی از آنها ساکارز می باشد. طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور میزان ساکارز عسل بسته به نوع آن بین 2 تا 15 درصد می باشد و بیشتر از حد استاندارد آن نشانگر تقلبی بودن عسل می باشد.
شما می توانید برای اطمینان از طبیعی بودن عسل آن را به یک آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی بدهید تا شما را از طبیعی بودن آن مطمئن کند.
کاملا پر بود جای شک داره
دوستان عسل طبيعي جنوب دارم ب شرط آزمايشگاه با موم كيلويي١٦٠ بدون موم ١٧٠
طبیعی بودن عسل اصل فقط با انجام آزمایش تو آزمایشگاه مقدوره و به هیچ روش دیگه ایی قابل تشخیص نیست
خوزستان درخت کنار داره و عسل خوزستان عسل کنار است!
برای تشخیص عسل طبیعی مقداری از آن در قاشق بریزید وحرارت بدین بعد از سرد شدن اگه به حالت اول برگشت طبیعی یه . نوش جان
برای شناسی عسل طبیعی وقتی آزمایش وجود نداره باید از راههای طبیعی هم استفاده کرد مورچه هیچ وقت سراغ عسل طبیعی نمیره ولی اگر توش شکر باشه هر جوری شده وارده ظرف عسل خواهد شد . این را من امتحان کردم و دیدم مورچه عسل طبیعی و مصنوعی را راحت شناسایی کرد .
دوستان من خودم زنبور دار هستم و یه ترفندی رو بهتون یاد میدم
اگر عسل طبیعی رو به مدت محدود نویخچال بذارید میبینید که عسل شکرک زده ولی وقتی از یخچال برش دارین و جند ساعتی تو هوای معمولی بمونه شکرک ها از بین رفته و عسل به حالت اولیش بر میگرده ولی عسل غیر طبیعی بعد از برداشتن از یخجال و قرار دادن تو هوای معمولی دیگه حالت اولیه خودشو بیدا نمیکنه و در همون حالت شکرک زدگی میمونه
روشهایی که گفتید فقط میتونه مشخص کنه عسل رو زنبور درست کرده یا نه
یعتی حتی اگه به زنبور شکر بدن بخوره بازم از این آزمایشها سربلند بیرون میاد
یه مورد دیگه اینکه عسلی که از شمال برداشت میشه بخاطر رطوبت هوا خیلی آبکیه،بنابراین اگر داخل آب ریخته بشه خیلی راحت حل میشه (مثل عکسی که به عنوان عسل تقلبی گذاشتید)
من خودم چندین ساله دارم عسل طبیعی استفاده میکنم و از یکی از بستگان همیشه خریداری میکنم.. بنظرم بهترین راه فهمیدن عسل طبیعی از غیر طبیعی در همان محل خرید مزه کردن عسل هست والا کی با وسایل آزمایشگاهی میره خرید..و مهم اینه که از آشنا بخری چون بهر حال ممکنه آدم اشتباه که وجنس خوب نخره..در ضمن عسل خوبو با کیلویی 45 -50 هزار تومان هم میشه خرید..
عسل حاوی این آنزیمه
چه زنبور از آب شکر تغذیه کرده باشه چه از شهد گل
نبود یا کمبود این آنزیم نشان میده که اصلا عسل ، عسل نیست و فقط موادی مثل گلوکز مایع است
یا اینکه بر اثر حرارت نادرست از بین رفته که باعث بی خواص شدن عسل میشه
ناگفته نماند که آنزیم های عسل بر اثر مدت زمان ماندگاری نیز کاهش پیدا میکنن
متوجه نظر دوستان نشدم عسلي که آنزيم دياستازش بالا هست يعني زنبور فقط از گل براي تهيه عسل استفاده کرده و نه آب شکر؟ درسته؟
بنده مهندس صنایع غذایی هستم
خیلی از تجربیات شما عزیزان جالبه
و حتما آزمایششون میکنم تا میزان صحتشون رو بسنجم
در عین حال مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبیعی انجام آزمایشه
و نه فقط اندازه گیری ساکارز
چندین آزمایش انجام میشه که یکی وجود آنزیم است که مهمترین ماده موجود در عسل است
و اگر عسل دارای آنزیم های مناسب بود میشه محصول رو عسل نام داد
که در اینصورت ساکارز مورد اندازه گیری قرار میگیره
باید عرض کنم که عسل طبیعی (عسل نواحی سردسیر) در دمای زیر 4 درجه رس یا به زبان عامیانه شکرک میزنه اما نه مثل مربا از سطح ، بلکه همه جای عسل مثل روغن حیوانی ،جامد و به رنگ تقریبا کرم در میاد .البته رنگش بستگی به نوع گل مصرفی هم داره
اگر این عسل به دمای حدود 42 درجه برسه شفاف میشه
یکی از معضلات اینکه در هنگام بسته بندی، عسل رو بیش از حد حرارت بدن(60 به بالا)، که در اینصورت نه تنها عسل فایده ای نخواهد داشت بلکه به علت تغییرات شیمیایی مضر هم خواهد بود.
این حرارت دادن به خاطر تفکرات اشتباه من مصرف کننده عسل است زیرا مصرف کننده تمایل به خرید عسل رُس کرده نداره و فروشنده اگر به این علم واقف نباشه عسل رو برای جذب مشتری حرارت بیش از حد خواهد داد.
میزان ساکارز برای افراد دیابتی خیلی ضرورت داره
البته بقیه هم دوست ندارن آب قند بخرن
به هر حال خواص داروئی شهد گیاه به عسل هم رسوخ پیدا خواهد کرد.
ساکارز زیر 3 درصد خیلی عالیه
یک نکته: هر زنبور بر روی گل خاصی میشیند.
رنگ عسل بستگی به نوع گل داره
به طور مثال عسل حاصل از شهد شکوفه های آلبالو متمایل به آلبالویی خواهد بود و عسل از شهد شکوفه سیب متمایل به زرد.