آشنایی
با اسطورههای شهادت و مقاومت ایران اسلامی که ویژگی منحصر به فرد ایمان و
معنویت را با آمادگی رزمی و دفاعی خود تلفیق کردند برای نوجوانان و جوانان
کشورمان، جذاب و مفید است.
به همین منظور
باشگاه خبرنگاران در نظر دارد تا به معرفی مفید و مختصر شهدای شاخص با عنوان "
ستارگان آسمان ایران اسلامی" به ترتیب حروف الفبا بپردازد.
اگرچه
همه شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران مقاوم و سربلند و عزیز،
ستارگان آسمان ایران اسلامی هستند و هرکس در هر شغل و مسئولیتی که قرار
دارد و نفس میکشد، مدیون این فداکاریها و از جان گذشتگیها است.
"سردار شهید جعفر جنگروی"
جعفر در سال 1331 در فریدن اصفهان متولد شد. وی یکساله بود که خانوادهاش به تهران مهاجرت کردند، وی بر اثر مشکلات فراوان در خانواده نتوانست درس خود را ادامه دهد. با وجود علاقه فراوان وی در دوره شبانه درس خود را ادامه داد.
روزها کار میکرد و شبها درس میخواند. وی به ورزش کشتی علاقه داشت و در ورزش باستانی مقام دومی تهران را بدست آورد.
جعفر در دوران شروع انقلاب بالای مغازه خیاطیشان را به فعالیتهای سیاسی و انقلابی اختصاص داده بود و به طور پنهانی علیه رژیم شاهنشاهی فعالیت میکرد.
جعفر به خاطر ابراز رشادتها و لیاقت و کاردانی در سرکوبی عوامل خلق عرب در خرمشهر به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران خرمشهر منصوب شد.
وی در کردستان هم با گروهکهای ضد انقلاب مقابله کرده و در یک درگیری با گروهک کموله به اسارت آنها درآمد و در مدت 35 روز تحت شکنجه قرار گرفت و تا مرز شهادت پیش رفت و در یک مبادله اسرا آزاد شد.
پس از آن وی به تهران آمده و به فرماندهی کل سپاه تهران منصوب میشود و در تیرماه 1361 در عملیات رمضان شرکت کرده و در این عملیات بشدت از ناحیه سر و صورت مجروح میشود و بعد از چندین عمل جراحی یک چشم و یک گوشش را از دست میدهد و سمت راست صورتش نیز فلج میشود.
او تا سال 1363 با مسئولیتهای مختلف در جبهه خدمات ارزندهای را برجای میگذارد. در سال 1363 در تشکیل قرارگاه رمضان سهم بسزایی ایفا میکند.
جنگروی با اشتیاق فراوان در عملیات والفجر 8 شرکت کرده و اوج حماسه و ایثار خود را در این عملیات حساس به نمایش میگذارد و سرانجام در عملیات والفجر 8 در منطقه عملیاتی فاو در روز 27 بهمن 1364 براثر اصابت ترکش به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
انتهای پیام/