مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: شخم زدن زیاد اراضی، نبود مـدیریت صحیح آب، استفاده بیش از حد از کودهایی شیمیایی، استفاده از آب شور در اراضی و تغییر کاربری غیرکارشناسی اراضی زراعی سبب کاهش مواد آلی خاک طی سالیان متمادی شده است.

سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مواد آلی به علت تاثیرات مثبت كه بر خصوصیات فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی خاک دارد به عنوان یکی از عوامل مهم حاصلخیزی خاک شناخته شده است.

 وی تشریح کرد: آموزش مدیریت مواد آلی به کشاورزان و سایر بهره برداران بخش کشاورزی می تواند در حاصلخیزی اراضی زراعی و باغی بهره برداران تاثیرگذار قلمداد شود.

سلیمانی ادامه داد: با توجه با اين كه ماده آلي قلب كشاورزي پايدار تلقي مي‌شود، ضرورت افزايش تدريجي ميزان مواد آلي خاک هاي ايران بيش از پيش احساس مي شود و در این میان مطالعه وضعیت موجود مواد آلی در کشور با توجه به اقلیم منطقه یاری رسان کارشناسان کشاورزی خواهد بود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: درصد بالایی از خاک های کشاورزی ایران به دلیل فقر مواد آلی، دارای ظرفیت نگهداری آب کمی می باشند.

سلیمانی تاکید کرد: غنی سازی خاک، روشی برای جبران کم آبی این سالها به دلیل خشکسالی و کمبود آب توجه همه مسئولان و کشاورزان معطوف به آب است غافل از اینکه خاک فرسوده و سست می شود.
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: کاهش ، مواد آلی ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.