به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران: این دریاچه بهعنوان یک تالاب پر اهمیت بینالمللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و در سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد ( یونسکو ) بهعنوان یک ذخیرهگاه زیست کره شناخته شده و در سطح کشور نیز عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داده است.
این دریاچه بزرگترین دریاچهی داخلی ایران و دومین دریاچهی آب شهر دنیا است.
آب مورد نیاز دریاچهی ارومیه از طریق 14 رودخانهی دائمی و تعدادی آبراهه و سیل که به صورت فصلی و یا موردی آب در آنها جاری میگردد تامین میشود.
این دریاچه متاسفانه در حال حاضر در معرض خشک شدن کامل قرار دارد و طی یک دههی گذشته 6 متر کاهش سطح داشته است. استفاده از آب دریاچهی ارومیه در بخش کشاورزی، تبخیر زیاد در پی گرم شدن هوا و برداشت غیر مجاز از آبهای زیرزمینی در پی حفر چاه از دلایل خشک شدن این دریاچه میباشد.
کارشناسان در اینباره اظهار داشتند: در صورت خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی خواهد شد و محیط زیست منطقه را تغییر خواهد داد همان طور که تا به امروز محیط زیست این منطقه شاهد تغییراتی بوده است.
کارشناسان بر این باورند: اشتباهاتی که در ساخت سد در منطقهی آذربایجان و توسعهی بیرویهی کشاورزی اتفاق افتاده است باعث شده که از چهارده سال پیش سطح دریاچهی ارومیه به تدریج کاهش پیدا کرده و دوسوم آن خشک شود، بازگشت دریاچهی ارومیه عملاً بازگشت ناپذیر به نظر میآید و این گونه تصور میشود که همهی طرحهای مطرح برای نجات این دریاچه غیر عملی است.
در پی خشک شدن دریاچهی ارومیه و ادامهی این بحران زیست محیطی زنگ خطر خروج انواع گونههای جانوری از جمله گوزن زرد ایران یاز جزیرهی اشک به گوش میرسد.
دلنگرانیها برای دریاچهی ارومیه همچنان ادامه داد تا جایی که رئیس جمهور کشور روز پنجشنبه در نشست شهدای اداری استان اردبیل بر موضوع حیای دریاچهی ارومیه تاکید کرد و اظهار داشت: برخی گله میکننئ که چرا به موضوع دریاچه ارومیه بیشتر اشاره میکنم که البته دلیلش روشن است.
معضل دریاچهی ارومیه معضلی است که سرنوشت، حیات و زندگی 14 میلیون نفر را با مشکل مواجه خواهد کرد.
انتهای پیام/
زماني كه كشاورزي دامداري و زندگي در اذربايجان از بين رفت؟من واقعا متاسفم براي...