به گفته این سازمان بین المللی شمار مبتلایان ممکن است چهار برابر ۳۰۰۰ نفری باشد که در حال حاضر رسما به ثبت رسیده اند.
سازمان بهداشت جهانی همچنین از شرکت های هواپیمایی خواسته است که پروازهای "مهم" خود در منطقه را از سر بگیرند زیرا منع سفر، تلاش ها برای مقابله با گسترش اپیدمی را به خطر انداخته است.
تاکنون ۱۵۵۲ نفر در لیبریا، سیرالئون، گینه و نیجریه بر اثر ابتلا به ابولا جان خود را از دست داده اند.
بروس ایلوارد، دستیار مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، با اشاره به دستورالعملی که این سازمان برای مقابله با شیوع ابولا منتشر کرده، گفت در برخی مناطق شمار واقعی موارد ابتلا میتواند دو تا چهار برابر مواردی باشد که تاکنون گزارش شده اند.
وی افزود: این رقم به معنای آن نیست که انتظار داریم ۲۰ هزار تن مبتلا شده باشند اما برای مقابله با شیوع ویروس باید سیستمی داشته باشیم که در صورت نیاز بتوانیم با ارقامی این چنین مواجه شویم.
بیماری ابولا دارای علامی همچون بیماری تب بالا، خونریزی و اختلال در سیستم عصبی است، نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به ابولا ممکن است به ۹۰ درصد برسد اما با وضع شیوع فعلی این ویروس، نرخ مرگ حدود ۵۵ درصد است.
دوره نهفتگی ویروس در بدن بین دو تا ۲۱ روز است که تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ابولا کشف نشده است.
در روزهای بستری شدن، روش های پشتیبانی نظیر آب دادن به مبتلایانی که اسهال و استفراغ دارند می تواند مفید باشد.
خفاش های میوه خوار، که در برخی کشورهای غربی افریقا حضور دارند، به عنوان میزبان طبیعی ویروس ابولا محسوب می شوند اما خود این پرندگان علایم بیماری را نشان نمی دهند.
سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با ابولا خواستار اختصاص ۴۸۹ میلیون دلار در ۹ ماه آینده شده و میگوید برای اقدام در این باره به ۷۵۰ کارشناس بین المللی و ۱۲ هزار کارمند محلی در سطح کشورهای غرب آفریقا نیاز است.