جراحان چینی موفق شدند مهره مصنوعی را که با فناوری چاپ سه بعدی ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، جراحان چینی موفق شدند مهره مصنوعی را که با فناوری چاپ سه بعدی ساخته شده است، جایگزین مهره سرطانی ستون فقرات یک کودک ۱۲ ساله کنند. این کودک در مهره دوم گردنش، یک غده بدخیم داشت.
 
لیو ژونگ جون مدیر بخش ارتوپدی بیمارستان دانشگاه پکن در اواخر ماه ژوئیه گذشته این مهره مصنوعی را به جای دومین مهره آسیب دیده گردن که «اکسیس» (Axis) یا مهره محوری خوانده می‌شود، در ستون فقرات این کودک قرار داد.


 
وی افزود می‌توانیم با آزمونهای تصویرنگاری مثلا توموگرافی کامیپوتری، داده‌های مربوط به بدن بیمار را به دست بیاوریم و برای چاپ سه بعدی استفاده کنیم و به این ترتیب قطعه‌ای برای درون بدن بیمار بسازیم که دقیقا‌‌ همان ساختار استخوان‌ها بیمار را دارد. این قطعه وقتی درون بدن بیمار کار گذاشته شود، کاملاً با ساختار آناتومی بدن بیمار تطابق دارد.

دکتر لیو پس از جمع آوری داده‌های پزشکی بدن بیمار، آن‌ها را برای شرکتی در پکن فرستاده تا بعد از پردازش با آن‌ها مهره جدید برای ستون فقرات بیمار ساخته شود. معمولا به جای مهره دوم آسیب دیده در گردن، لوله‌ای توخالی و استاندارد از جنس تیتانیوم گذاشته می‌شود. اما با فناوری چاپ سه بعدی می‌توان پروتزی برای جاگذاری در بدن بیمار ساخت که کاملا با بدن بیمار تطابق داشته باشد و نیازهای خاص وی را برآورده کند.

وی درمورد کارگذاشتن این مهره مصنوعی در ستون فقرات می‌گوید: از نظر آناتومی شکل این مهره مصنوعی که با فناوری چاپ سه بعدی ساخته شده، دقیقاً مانند مهره معمولی در ستون فقرات است. در نتیجه کاملا در ستون فقرات جا می‌شود و قسمتهای فوقانی و تحتانی ستون فقرات را به هم متصل می‌کند. همچنین، این مهره مصنوعی سطح توده عرضی را که با مهره اول گردن به نام اطلس در تماس است، افزایش می‌دهد که امکان حفظ تعادل را بسیار بیشتر می‌کند و به بیمار امکان می‌دهد کمی بعد از عمل جراحی سرش را حرکت دهد. ایمنی عمل جراحی نیز به این ترتیب بیشتر می‌شود.

کودک ۱۲ ساله اینک می‌تواند با استفاده از ابزارهای محافظ برای تحمل وزن سرش، حرکت کند و برای از بین بردن بقیه سلول‌های سرطانی تحت شیمی درمانی نیز قرار خواهد گرفت.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.