علی مروی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی
باشگاه خبرنگاران، به تشریح وضعیت برخی موضوعات مربوط به این کمیسیون پرداخت.
دعوت کمیسیون انرژی از صالحیوی در ابتدا به دعوت کمیسیون انرژی از رئیس سازمان انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: از آقای صالحی دعوت کردهایم تا با حضور در این کمسیون در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات هستهای و بحث شورای حکام توضیحاتی ارائه دهد.
مروی تصریح کرد: این نشست قرار بود هفته گذشته برگزار شود که به دلیل حضور آقای صالحی در سفر کاری میسر نشد و انشاء الله به زودی برگزار خواهد شد.
نشست 5 نهاد نظارتی در مورد بابک زنجانیرئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه به وضعیت رسیدگی به پرونده بابک زنجانی اشاره کرد و گفت: این موضوع در جلسه هیئت رئیسه کمیسیون انرژی بررسی شده است.
وی افزود: مقرر شد از دستگاههای مرتبط همچون
قوه قضائیه،
دیوان محاسبات،
سازمان بازرسی و
وزارت اطلاعات دعوت کنیم تا با حضور در
کمیسیون انرژی در مورد آخرین وضعیت این پرونده گزارش دهند.
نماینده نیشابور تصریح کرد: کارگروهی که پیش از این نیز در کمیسیون انرژی به منظور پیگیری بابک زنجانی تشکیل شده بود موضوع را دنبال میکند.
مروی تصریح کرد: برخی دوستان معتقد بودند از آنجایی که پرونده بابک زنجانی به مرحله پایانی رسیده و به قوه قضائیه ارسال شده ضرورتی ندارد که مجلس پیگیری کند ولی به خاطر اطلاع نمایندگان تصمیم بر این شد تا از دستگاههای ذیربط در کمیسیون انرژی دعوت کنیم.
واکنش به اظهارات مرتضویوی در خصوص اظهارات اخیر سعید مرتضوی که گفته بود هیچ سندی دال بر تخلف من وجود ندارد، گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم از کسانی بپرسید که اطلاع دارند.
آخرین وضعیت استیضاح چیتچیانرئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه به موضوع استیضاح وزیر نیرو اشاره کرد و گفت: در این رابطه چند روز پیش 2 جلسه داشتیم که با نمایندگان خواستار استیضاح و وزیر نیرو موضوع بررسی شد.
وی افزود: یکسری مشکلات طبیعی وجود دارد که به سرعت قابل حل شدن نیست مثل کاهش بارندگی و افت شدید سطح آب زیرزمینی که این موضوعات دست وزیر نیست.
نماینده نیشابور اظهار داشت: اتفاقاتی که در حوزه وزارت نیرو رخ داده مربوط به یکسال اخیر یعنی در دوران وزارت آقای حمید چیتچیان نیست و علیرغم کمبودهایی که وجود دارد آقای چیتچیان با تمام توان کار میکند.
وی ادامه داد: البته مدیریت، بهرهوری مناسب، روشهای جدید مخصوصا در حوزه کشاورزی، سدها .... و از موضوعاتی است که با مدیریت و تصمیمگیری درست میشود آنها را اصلاح کرد.
مروی تصریح کرد: نظرات نمایندگان درخصوص عملکرد آقای چیتچیان مختلف است برخی معتقدند مسائل و مشکلات بیشتر از آنی است که ما فکر میکردیم و رفع این مشکلات نیاز به تصمیمات طولانی دارد.
بدهی 30 هزار میلیاردی وزارت نیرورئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه به بدهی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه قریب به 30 هزار میلیارد تومان بدهی دارد و به گونهای نیست که بگوییم به زودی پرداخت خواهد شد.
2 تصمیم اساسی آبیوی ادامه داد: پیگیریهای وزیرنیرو، کمیسیون انرژی و روسای جمهور و مجلس منجر به اتخاذ دو تصمیم اساسی شد به طوری که مقام معظم رهبری موافقت کردند
8 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مهار آبهای مرزی و
500 میلیون دلار برای آبرسانی به مجتمعهای روستایی برداشت شود.
مروی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم در وزارت نیرو به اندازه کافی تلاش میشود و آقای چیتچیان وزیری است که در مورد آب اطلاعات و تجربیات خوبی دارد و آدم دلسوز و جدی است، کمیسیون انرژی هم او را کمک خواهد کرد تا مشکلات را حل کند.
وی اظهار داشت: با بحث استیضاح مشکلات حوزه آب حل نمیشود بلکه باید همه ما کمک کنیم و این مشکلاتی است که تدریجی شکل گرفته است.
مهار آبهای مرزیرئیس کمیسیون انرژی مجلس درخصوص مهار آبهای مرزی تصریح کرد: از وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی درخواست کردیم تا طرحهای خود در مورد مهار آبهای مرزی را به صورت مکتوب به کمیسیون انرژی مجلس بفرستند.
وی با بیان اینکه مهار آبهای مرزی نیاز به برنامهریزی دارد، گفت: برنامه ما مهار همه آبهای مرزی کشور است و این موضوع نیاز به زمان دارد.
تشکیل کمیسیون مشترک آبمروی در ادامه از تشکیل کمیسیون مشترک آب در مجلس خبر داد و گفت: بنا داریم یک کمیسیون مشترک بین کمیسیونهای تخصصی انرژی، عمران، صنایع و کشاورزی مجلس تشکیل دهیم.
وی افزود: در این کمیسیون کار جدی در مورد آب انجام خواهد شد و کارشناسان مختلف از مسئولان دولتی نیز در آن حضور خواهند داشت.
آبرسانی به 6 هزار روستانماینده مردم نیشابور در مورد آخرین وضعیت آبرسانی به 6هزار روستا که با تانکر به آنها آبرسانی میشود، گفت: اعتباری که با موافقت رهبری قرار شد از صندوق توسعه ملی به میزان 500 میلیون دلار برداشت شود برای آبرسانی به همین روستاهاست.
مرز آبی ایران و عراقرئیس کمیسیون انرژی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به تعیین مرز آبی ایران و عراق که اخیرا در جریان سفر وزیر امور خارجه به عراق مطرح شد، گفت: بحثی در این رابطه انجام ندادهایم.
حقآبه هامونوی در مورد پیگیری حقآبه هامون نیز گفت: بخشی از این موضوع مربوط به ما است.
احیا خط لوله صلحمروی در مورد آخرین وضعیت خط لوله صلح که قرار است گاز ایران را به پاکستان و هند منتقل خواهد کرد، گفت: کمیسیون انرژی و وزارت نفت موضوع را پیگیری کردهاند و توافقهایی در حال انجام است.
وی گفت: آنها (پاکستان) مشکلات مالی و بحثهای دیگر را مطرح میکند.
رئیس کمیسیون انرژی در پاسخ به اینکه پس خط لوله صلح متوقف نشده است، گفت: خیر متوقف نشده است، وعدههایی دادهاند که با بهبود شرایط بینالمللی آنها هم هماهنگی داشته باشند.
نیمنگاه ایران به بازار گاز اروپامروی در پایان به اهمیت بازار گاز اروپا اشاره کرد و گفت: ما علاقهمند به ارتباط با کشورهای مختلف هستیم و دنبال توسعه و رابطه و ارتباطات با اروپا و با کشورهایی که ارتباط سالم با ما دارند هستیم.
انتهای پیام/