به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر علی اردلان در دومین همایش کاهش خطر بلایا گفت: تصور اینکه برگزاری چنین همایشهایی بیفایده خواهد بود غلط است، زیرا پس از برگزاری همایش و برنامههای مختلف کاهش خطر بلایا شاهد انجام اقدامات بسیار خوبی در این حوزه بودهایم.
وی افزود: برگزاری این برنامهها در سالهای گذشته باعث شد که بحث مقاوم سازی و کاهش خطر بلایا در فرم ارزشیابی بیمارستانها گنجانده شده و ۲۲۴ بیمارستان کشور ملزم به رعایت آن شوند.
مشاور معاون بهداشت و سرپرست دفتر مدیریت خطر بلایا ادامه داد: شعار امسال جهان توجه به سالمندی در بلایاست، سال گذشته نیز توجه به معلولیتها در بلایا شعار سال بود که منجر به تشکیل کمیتهای متشکل از ۲۰ عضو و نهاد در کشور برای جلوگیری از این معضل در بلایا شد و نتایج خوبی به بار آمد.
وی بیان داشت: مطالعه کوهورت خانوارهای کارکنان بهداشتی درمانی بم، نشان داد که نسبت شانس مرگ در افراد سالمند ۴. ۵برابر افراد جوان بوده است. همچنین تجربه زلزله ورزقان نشان داد که ۳۰ درصد مرگها مربوط به افراد بالای ۶۰ سال بوده است.
وی افزود: سایر مطالعات انجام شده در کشور نیز تاثیر سوء حوادث طبیعی بر کاهش کیفیت زندگی و کارکردهای سالمندان در فعالیتهای روزمره را نشان دادهاند. در زمان وقوع حوادث و بلایا، سالمندان همچنین با مشکلاتی از قبیل از دست دادن وسایل کمک حرکتی، بینایی و شنوایی (عصا، عینک و سمعک) مواجه هستند و در دریافت کمکهای امدادی (مانند آب و غذا) و برپایی چادرهای اسکان موقت با مشکلات جدی مواجه میشوند.
دکتر اردلان گفت: جمعیت روبه افزایش سالمندان کشور و حادثه خیز بودن کشور ایجاب میکند که نظام سلامت و سایر سازمانهای متولی نسبت به آمادگی بیشتر برای ارایه خدمات متناسب با نیاز سالمندان اقدام کنند. البته برنامه پاسخ وزارت بهداشت در حال حاضر دارای بخش ویژه نیازهای سالمندان است.
دکتر اردلان همچنین بر آمادگی خانوارها بر اساس بلایا تاکید کرد و گفت: به رغم آمادگی نسبتا مطلوب سازمانهای امدادی، آمادگی خانوارها (بر اساس آمار وزارت بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت) بسیار پایین است.
پایلوت برنامه ارتقای آمادگی خانوارهای ایرانی برای بلایا در ۱۰ استان
وی بیان داشت: وزارت بهداشت در حال حاضر ارتقای آمادگی خانوارهای ایرانی برای بلایا را در ۱۰ استان کشور بصورت پایلوت در دست اجرا دارد و ۱۰۰ هزار خانوار برای سال ۱۳۹۳ گروه هدف این برنامه هستند و تا مهرماه سال جاری حدود ۴۵ هزار خانوار در این برنامه مورد آموزش قرار گرفتهاند که برنامه ریزی برای سالمندان بخشی از این آموزش است.
دکتر اردلان به برگزاری کارگاههای تخصصی گوناگون در حوزه کاهش خطر بلایا اشاره کرد و گفت: ۲۶ و ۲۷ مهرماه نیز کارگاه معلولیت در بلایا در ادامه همین برنامهها با حضور کارشناسان سراسر کشور برگزار خواهد شد.
وی اهمیت توجه به بحث سالمندی در بلایا و حوادث غیرمترقبه را مورد اشاره قرار داد و افزود: سالمندان در بین گروههای در معرض خطر در بلایا از ویژگی و جایگاه مهم تری برای توجه بیشتر برخوردارند زیرا درصد آسیب پذیری آنها در حوادث به دلیل شرایط جسمانی و کهولت سن بسیار بیشتر خواهد بود.
گفتنی است در ادامه این همایش دکتر طاهری رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت نیز در سخنرانی خود از اینکه بحث سالمندی در کشور تا این حد گسترش یافته و به نسبت سالهای گذشته از محاق فراموشی خارج شده است، ابراز خرسندی کرد و بر اهمیت توجه به سالمندان در زمینه کاهش خطر بلایا تأکید کرد. در ادامه این همایش نیز نمایندگان دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس، سازمان بهزیستی، اداره سلامت شهرداری تهران، آسایشگاه کهریزک، انجمن آلزایمر، مرکز تحقیقات توانبخشی دانشکده علوم توانبخشی مطالبی در خصوص موضوع سالمندی و بلایا ارائه کردند.
شایان ذکر است همایش ملی سالمندی و بلایا (تاب آوری برای بلایا در تمام عمر) به مناسبت روز جهانی سالمندان و بلایا (۱۳ اکتبر) و هفته کاهش خطر بلایا در ایران در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری و همیاری آکادمی سلامت در حوادث و بلایا (وابسته به موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران)، دفتر مدیریت و کاهش خطر بلایا و دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، کارگروه سلامت در حوادث و بلایای وزارت بهداشت و نیز سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد.
انتهای پیام/