2 شناور روسی که طی روزهای اخیر مهمان نیروی دریایی کشورمان هستند از جمله مدرن ترین و جدیدترین تولیدات صنایع نظامی این کشور بوده و از سامانه های آفندی و پدافندی بسیار پیشرفته و طراحی بدنه منطبق با اصول پنهانکاری بهره می برند.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،از روز دوشنبه، دو فروند شناور نظامی نیروی دریایی روسیه متعلق به ناوگان دریایی خزر این کشور وارد بندر انزلی شده و مورد استقبال رسمی مقامات رسمی کشورمان قرار گرفته اند. دو ناو روسی "داغستان" و "گراد سویاژسک" از جمله جدیدترین و پیشرفته ترین ناوهای ساخت روسیه هستند که با ترکیبی از طراحی پنهانکار و مجموعه قوی تسلیحاتی از جمله شناورهای قدرمتند در کلاس خود هستند.

در این مطلب با این دو ناو که تا روز چهارشنبه میهمان جمهوری اسلامی ایران خواهند بود بیشتر آشنا خواهیم شد.

ناوچه موشک انداز گراد سویاژسک

این ناو روسی از کلاس ناوچه های موشک انداز "Buyan" است که با شماره بدنه 021 به تاریخ 27 جولای 2014 میلادی وارد خدمت ناوگان دریای خزر روسیه شده است. بدنه این شناور روسی با قابلیتهای پنهانکاری طراحی شده و وزن آن نیز در حدود 940 تن می باشد. طول این شناور 74 متر و عرض آن 11 متر می باشد.


شاید در نگاه اول، این شناور کوچک روسی آنچنان نیرومند به نظر نیاید اما نگاهی به سامانه های راداری و خصوصا تسلیحاتی این شناور نظرات را تغییر خواهد داد. سلاح اصلی این شناور در نبردهای دریایی 8 فروند موشک ضد کشتی کلاب است که در ناتو با کد SS-N-27 شناخته می شود.


ناوچه موشک انداز گراد سویاژسک در انزلی

این موشک ضد کشتی توانا که در پرتابگرهای عمودی درون بدنه کشتی نصب شده است.  این موشک ضد کشتی با سرجنگی 200 کیلوگرمی مسلح شده و برد آن نیز 200 کیلومتر می باشد. سرعت این موشک در بخش زیادی از مراحل پروازی 0.9 ماخ است اما در مرحله تقرب نهایی به سمت هدف سرعت آن به 2.9 برابر سرعت صوت می رسد.

در بخش پدافند هوایی این ناو به دو پرتابگر 4 تایی موشکهای هدایت فروسرخ ایگلا مجهز است. یک توپ 100 میلی متری در جلوی ناو و دو قبضه توپ 30 میلی متری AK-630 برای دفاع نزدیک در برابر تهدیدات ضد کشتی در این ناو نصب شده است. یک قبضه نارنجک انداز مخصوص مقابله با تهدیدات زیر سطحی ، دو قبضه مسلسل 14.5 و یک قبضه مسلسل 7.62 میلی متری از دیگر سلاح های این شناور است.

در بخش راداری این ناوچه به سامانه آرایه فازی MR-352 Pozitiv-M1.2 radar، یک رادار کنترل آتش 5P-10-03 Laska و یک سامانه سونار مدل Anapa-M مجهز شده است. سیستم پیشرانه این ناو دو موتور دیزل ترکیبی هر کدام با قدرت 16000 اسب بخار می باشد که سرعتی در حدود 46 کیلومتر بر ساعت را برای این شناور به ارمغان آورده و برد آن نیز با سرعت 22 کیلومتر در ساعت در حدود 4 هزار کیلومتر است.

ماندگاری این شناور در دریا 10 روز و خدمه آن نیز 52 نفر است. در حال حاضر 5 فروند از این ناوچه های موشک انداز در ناوگان دریای خزر روسیه فعال هستند و بناست تا 15 فروند از این ناوچه ها برای روسیه ساخته شود.

ناو محافظ داغستان

اما کشتی بزرگتر روسی که به بندر انزلی سفر کرده است، ناو محافظ "داغستان" از کلاس ناوهای محافظ "گپارد" است. این شناور با شماره بدنه 693 در ناوگان خزر نیروی دریایی روسیه فعال است. این شناور در اواخر سال 2012 میلادی به خدمت نیروی دریایی روسیه وارد شده است.

این ناو محافظ با استفاده از طراحی پنهانکار ساخته شده و وزن آن در حالت بارگیری کامل 1900 تن می باشد. تمام ناوهای کلاس گپارد به موشک ضد کشتی KH-35 مجهز هستند اما شناوری که به ایران سفر کرده است از نظر سامانه موشک ضد سطح بسیار متفاوت است. ناو داغستان مثل ناوچه موشک انداز گراد سویاژسک به 8 فروند موشک ضد کشتی SS-N-27 مجهز شده است که مشخصات آن در بالا آمده است.


آزمایش موشک کلاب توسط ناو داغستان

در بخش دفاع هوایی این ناوچه به سامانه SA-N-4 که گونه دریایی موشک سام 8 است مجهز شده است. 4 پرتابگر اژدر 533 میلی متری، راکت اندازهای ضد زیردریایی RBU-6000 ،12 فروند مین دریایی، یک قبضه توپ 76 میلی متری در جلوی ناو و دو توپ 6 لول 30 میلی متری AK-630 به همراه سامانه Palma که گونه ای از سامانه کاشتان برای دفاع نزدیک است مجهز شده است.

سامانه Palma ترکیبی از موشکهای هوا به سطح و توپهای گاتلینگ 30 میلی متری و سامانه هدایت اپتیکی برای مقابله با تهدید موشک های کروز و پرنده های دشمن می باشد.


سامانه دفاع نزدیک Palma


ناو داغستان در بندر انزلی

در بخش راداری این ناو محافظ به سامانه Cross Dome برای جستجوی سطحی و هوایی، رادار کنترل آتش Pop Group برای موشکهای سطح به هوا، هشدار دهنده قفل لیزری، سامانه اخلالگر الکترونیکی، پرتابگرهای چف و فلیر برای مقابله با موشکهای کروز و همچنین چند مدل سامانه سونار مجهز شده است.

در بخش پیشرانه این ناو به دو موتور دیزل ترکیبی به قدرت 29000 اسب بخار و یک موتور دیزل به قدرت 8 هزار اسب بخار مجهز است که سرعتی در حدود 52 کیلومتر بر ساعت را برای این ناو فراهم می کند. در زمان حرکت با سرعت 19 کیلومتر بر ساعت برد این ناو 7 هزار کیلومتر است.

در بحث حمل بالگرد این مسئله به سفارش مشتری بستگی دارد. ناو مورد نظر روسی فاقد توان حمل بالگرد است اما در نمونه های صادر شده برای نیروی دریایی ویتنام، توان حمل بالگرد ضد زیردریایی نیز وجود دارد. این ناو دارای 98 نفر خدمه نیز می باشد. در حال حاضر 2 فروند از این شناورها در خدمت نیروی دریایی روسیه بوده و 2 فروند نیز به ویتنام صادر شده است. 4 فروند دیگر از این ناوهای محافظ نیز توسط ویتنام سفارش داده شده است.

حضور این شناورهای پر قدرت و مدرن در بنادر کشورمان که چند هفته پس از حضور ناوهای مدرن چینی رخ داد، نشان می دهد نیروی دریایی کشورمان به عنوان همکار و طرف مذاکرات قدرت های بزرگ دریایی جهان قرار گرفته و تجارب و آموزشهایی که از حضور فرماندهان و افسران ایرانی در اینگونه تمرینات و چنین شناورها و سامانه هایی به دست می آید، بسیار ارزشمند و قابل توجه است.
برچسب ها: آشنایی ، غول ، انزلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.