یک کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: لابی‌های صهیونیستی در میان کنگره و سیاست‌مداران کاخ سفید تاثیرگذار هستند، ولی این نکته را باید در نظر داشت که روابط کنونی این رژیم غاصب و ایالات متحده دچار فراز و نشیب‌های گسترده‌ای شده است.

"علیرضا داوری" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اظهارات اخیر وندی شرمن درباره مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: در ادبیات دیپلماتیک گمانه‌زنی‌هایی از جانب مقامات ابراز می‌شود که با اصل سیاست فرق دارد و این دلیل بر به نتیجه رسیدن این دسته اظهار نظرات نیست.

این کارشناس مسائل هسته‌ای تصریح کرد: بر خلاف صحبت‌های گفته شده از جانب "وندی شرمن"، روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در مسیر مثبتی قرار دارد و ما خوش‌بین هستیم که این مذاکرات به نتیجه برسد.

وی در ادامه افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران از عالی‌ترین سطح تا دستگاه دیپلماسی در تلاشند که مذاکرات هسته‌ای نتیجه نهایی و مشخصی داشته باشد، در این رابطه می‌توان به صحبت‌های رئیس جمهور کشورمان استناد کرد که گفته بود؛ قطعا به توافق می‌رسیم.

این کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مذاکرات هسته‌ای با برنامه کارآمد، مثبت و مدون جلو آمده و مطمئنا ایران و 1+5 به خروجی بسیار مثبتی خواهند رسید، چرا که هم آمریکا و هم دولت ایران راغب هستند مذاکرات خروجی داشته باشد.

داوری اظهار داشت:  نشست  روز سه شنبه کنگره آمریکا و کاخ سفید در خصوص بحث تحریم علیه ایران نشانه مثبتی است و تمام دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا خوش‌بین هستند و مذاکرات را تمام شده و مثبت تلقی می‌کنند و این نشان می‌دهد مذاکرات وارد مسیر مثبت شده و امکان برگشت هم وجود ندارد.
 
وی در پایان با اشاره به تاثیر‌پذیری سیاست‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی خاطر‌نشان کرد: لابی‌های صهیونیستی در میان کنگره و سیاست‌مداران کاخ سفید تاثیرگذار هستند، ولی  این نکته را باید در نظر داشت که روابط کنونی این رژیم غاصب و ایالات متحده دچار فراز و نشیب‌های گسترده‌ای شده و به نظر می‌رسد که امروزه ایالات متحده بدون تاثیرپذیری از لابی صهیونیست در خصوص بحث هسته‌ای مذاکره می‌کند و این خود دلیل بر رنگ باختن سیاست‌های مسموم و غلط ر‍ژیم صهیونیستی بین مقامات آمریکا و افکار عمومی است.

شایان ذکر است؛ "وندی شرمن" جمعه شب به وقت تهران در نشستی در مرکز استراتژیک و بین‎الملل در شهر واشنگتن طی اظهاراتی گفت: موضوع هسته‎ای ایران از بزرگترین چالش‎های دوران معاصر به شمار می‎رود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما در حال نزدیک شدن به موعد نهایی مذاکرات هسته‎ای یعنی روز 24 نوامبر هستیم، افزود: طرح اقدام مشترک همچنان به قوت خود باقی است و باید از یک ماه باقی مانده به مهلت سوم آذر برای دستیابی به یک توافق جامع و نهایی استفاده کرد.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا با بیان اینکه نمی‎شود این را پنهان کرد که کشورهای عضو گروه 1+5 اختلافاتی در مورد موضوعات اصلی و شاخص در جهان با یکدیگر دارند، اضافه کرد: اما شعار ما در مورد پرونده برنامه هسته‎ای ایران همبستگی است.

"شرمن" گفت: اگر ایران واقعا به دنبال حل اختلافات خود با جامعه جهانی و لغو تحریم‎های اعمال شده علیه این کشور است پس فرصت بهتری از حال حاضر تا 24 نوامبر برای حل این موضوعات وجود ندارد؛ این فرصت برای پایان یافتن اختلافات فرصت مناسبی است.

رئیس تیم مذاکره‎کنندگان آمریکا در مذاکرات هسته‎ای تاکید کرد: ایالات متحده چیزی را که امکان تحقق آن وجود ندارد قبول نخواهد کرد و ما هیچ‎گونه وعده‎ای که امکان ابقای آن وجود نداشته باشد در مذاکرات ارائه نخواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه همانطوری‎که ما از طرف مقابل خواستار حسن‎نیت هستیم،همزمان حسن‎نیت خود را نشان می‎دهیم، گفت: به رغم پیشرفت مذاکرات، تاکنون به سقف خواسته‎هایمان نرسیدیم.

معاون "جان کری" اظهار داشت: امیدواریم که مقامات تهران گام‎های لازم را برای نشان دادن صلح‎آمیز بودن برنامه هسته‎ای خود به جهانیان بردارند تا این اقدام به پایان یافتن انزوای اقتصادی و دیپلماتیک ایران و بهبود زندگی مردم منجر شود.

شرمن مدعی شد: آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی آماده‌اند تا توافق جامع را امضا کنند و اگر چنین اتفاقی نیفتد، تقصیر متوجه ایران خواهد بود.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرده است که شش قدرت جهانی پیشنهاداتی منصفانه، قابل اجرا و همچنین مطابق با آن چه ایران برای پیشبرد برنامه صلح‌آمیز هسته‌اش در نظر دارد، به این کشور ارائه داده‌اند.

شرمن گفت رسیدن به توافق جامع تا تاریخ مقرر بهترین فرصت این کشور برای فرار از تحریم‌های اقتصادی است.

وندی شرمن هدف آمریکا را رسیدن به توافقی پایا و جامع اعلام کرد که به قول خودش، به شکلی موثر تمامی راه‌های ایران برای رسیدن به سلاح هسته‌ای (!) را مسدود خواهد کرد. 

وی هشدار داد برخی از متحدان آمریکا و اعضای کنگره امیدوار هستند که دیپلماسی با ایران شکست بخورد. برخی نگران هستند که مذاکرات شکست بخورد. برخی دیگر نیز به نظر می رسد که می ترسند مذاکرات به موفقیت برسد. خیلی ها درباره آن پرسش ها و شک و تردیدها دارند. 

شرمن گفت دولت اوباما با اعضای کنگره و با بسیاری از همکاران خارجی از جمله اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور مرتب رایزنی کرده است.  

وندی شرمن گفت: ما نگرانی های مختلفی را شنیده ایم و تا جایی که می توانیم سعی کرده ایم به سوالات دشوار پاسخ دهیم. 

شرمن ادعا کرد مذاکرات هسته‌ای با ایران ارتباط مستقیمی با موضوعات دیگر ندارد و با وجود ادامه گفتگوها، آمریکا موضعش را در قبال سیاست‌های منطقه‌ای ایران یا عملکرد تهران در عرصه حقوق بشر تغییر نداده است. 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه وزیر آمریکا گفته است که مذاکرات جاری مانند معمایی می ماند که اجزای مختلفی دارد، از جمله زیرساخت‌های اتمی ایران،‌ مقدار ذخیره مواد هسته‌ای و نوع فن آوری که به گفته خانم همگی به هم ارتباط دارند. 

او همچنین گفت در گفتگوهایش با مقام‌های ایرانی همواره خواهان آزادی آمریکایی‌ها از ایران از جمله امیر حکمتی، سعید عابدینی و جیسون رضائیان، خبرنگار روزنامه واشنگتن پست بوده است.  به گفته وندی شرمن، آمریکا در حاشیه گفتگوها همواره خواهان روشن شدن سرنوشت رابرت لوینسون،‌ پیمانکار سابق سازمان سیا نیز بوده است.

شایان ذکر است در نشست دو روزه  مرکز استراتژیک و بین‎الملل در شهر واشنگتن ، کارشناسان و تحلیل‎گران، نظر و دیدگاه‎های خود را در مورد موضوع هسته‎ای ایران و مذاکرات ایران و گروه 1+5 تشریح می‎کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار