مریم پوررضا متخصص زنان و زایمان در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در صورتیکه خانم باردار سابقه فامیلی و دیابت داشته یا در حاملگیهای قبلی خود به این بیماری دچار شده باشد به طور حتم باید آزمایش تست قند خون بدهد.
وی افزود: در آزمایش تست قند خون خانمهای باردار، به صورت ناشتا 40 تا 50 گرم قند به آنها می دهند و هر نیم ساعت یکبار قند خون آنها اندازهگیری میشود و در صورتیکه میزان قند خون فرد از حد طبیعی بالاتر است بیماری
دیابت وی تشخیص داده میشود.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: دیابت خانمهای باردار به وسیله رژیم تحت کنترل قرار میگیرد در صورتیکه دیابت فرد با رژیم کنترل نشد به صورت مشترک تحت معالجه متخصص غدد و دیابت قرار میگیرد و در صورت لزوم برای وی انسولین تجویز میشود.
پوررضا با اشاره به عوارض دیابت در خانمهای باردار بیان کرد: در صورتیکه خانم باردار دیابت داشته باشد فشار خون وی بالا میرود همچنین وزن کودک افزایش مییابد و این مساله سختی زایمان را برای وی در پی دارد. در صورتیکه خانم باردار در سه ماه سوم بارداری دیابت داشته باشد کودک وی در معرض نقص عضو قرار دارد.
وی تصریح کرد: خانم بارداری که به دیابت مبتلا شده است در صورتیکه کورک وی به نقص عضو دچار شده باشد به وسیله سونوگرافی توسط متخصصین زنان و زایمان تشخیص داده میشود.
این متخصص زنان و زایمان خاطر نشان کرد: ممکن است خانم بارداری بدون آنکه سابقه دیابت در خانوادهاش وجود داشته باشد به دیابت بارداری مبتلا شود این مساله به وسیله آزمایش قند خون و افزایش بیش از حد وزن خانم باردار قابل تشخیص است.
انتهای پیام/