كتاب جدید سید حسن فضل‌الله، عضو فراكسیون مقاومت در پارلمان لبنان، با عنوان «حزب‌الله و دولت در لبنان» جمعه 30 آبان، با حضور سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در لبنان، در تالار اونسكو شهر بیروت رونمایی شد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره‌كل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شرکت چاپ و نشر «المطبوعات» تازه‌ترین اثر سید حسن فضل‌الله، نماینده‌ی مجلس لبنان را در 237 صفحه منتشر کرده است.

در معرفی این كتاب آمده است:

در برابر حزب‌الله، اشکالاتی در طبیعت نقش آن در لبنان و منطقه مطرح می‌شود، همچنین درباره‌ی دیدگاه این حزب نسبت به دولتی که در سایه‌ی قوانین آن زندگی می‌کند و سرزمینی که از آن دفاع می‌کند، پرسش‌هایی مطرح است.

 اما پس از آنکه حزب‌الله به لطف حضور فعال خود در خارج از مرزهای کشور به یک قدرت تأثیرگذار در روند تحولات منطقه‌ای تبدیل شد، این اشکالات تبدیل به یک کلاف سردرگم شده است.

این کتاب به توضیح این اشکالات و پاسخ به آنها پرداخته و دیدگاه حزب‌الله نسبت به دولت و روابط با آن در جامعه‌ای که دارای بافت متنوع مذهبی، فرهنگی و سیاسی است را بیان می‌کند.

در این کتاب، دیدگاه‌های حزب‌الله نسبت به دولت و نیز تاریخچه‌ای از مفهوم و معنای دولت در ادوار تاریخی مختلف در لبنان و همچنین درباره‌ی حزب‌الله از آغاز کار آن از صورتجلسه‌های تأسیس این حزب گرفته تا جنگ تابستان 2006 میلادی با اسرائیل و جنگ کنونی در سوریه برخی مطالب ارایه شده است.

از سویی به حزب‌الله به عنوان یک نیروی مقاومت در برابر اشغالگری توجه شده و از سوی دیگر به عنوان یک حزب سیاسی و نقشی که می‌تواند در سیاست لبنان ایفا کند، نگاه شده است.

كتاب «حزب‌الله و دولت در لبنان» در هفت فصل به شرح ذیل تنظیم شده است؛

فصل نخست: وطن و دولت که در آن به بررسی مفهوم دولت از دیدگاه اسلام و نیاز وطن به دولت و دولت متنوع از نگاه اسلام و نیز موضوع ولایت فقیه و دولت غیراسلامی مطرح شده است، اما در فصل دوم به دولت و مشکلات موجود بر سر راه آن در لبنان پرداخته که از آن جمله می‌توان به وحدت امت و حمایت از دولت، دولت در دامن اشغالگری، دستاویز شدن به هویت، استقلال بدون حاکمیت، تفاوت‌های اقتصادی میان دولت‌ها اشاره نمود.

فصل سوم به موضوع عدم حضور دولت و خلأ ناشی از ناتوانی آن توجه شده است و در فصل چهارم به موضوع دولت ناکارآمد اشاره كرده و راه‌حل‌هایی که تشکیل دولت را به جلو می‌اندازد بیان شده و به پیمان طائف و میثاق مقاومت و گنجاندن نام مقاومت در بیانیه‌ی وزارتی و مشروعیت قانونی آن و نیز حضور در ترکیب دولت می‌پردازد.

فصل پنجم به سایه‌ی دولت‌های دیگر بر روی دولت لبنان اشاره می‌کند و سپس با توجه به جایگاه به دست آمده برای مقاومت به ویژه پس از پیروزی جنگ سی و سه روزه‌ی جولای 2006 میلادی در میان مردم و دولتمردان به پررنگ‌تر شدن نقش حزب‌الله و تأثیرگذار بودنش در دولت اشاره كرده و وجود اختلافات سیاسی و در پی آن منافع دیگر کشورهای مرتبط با احزاب مختلف سیاسی در لبنان بیان شده است.

فصل ششم به موضوع دولت‌هایی که در جنگ جولای 2006 میلادی بر ضدمقاومت اقدام کردند اختصاص دارد. همچنین در این فصل به اهداف سه‌گانه‌ی اسرائیل از جنگ 2006 یعنی ضربه‌زدن به مقاومت فلسطین در غزه و جنگ تمام عیار با مقاومت لبنان و از بین بردن آن و نیز حمله به سوریه به بهانه‌ی حمایت تسلیحاتی از مقاومت اشاره كرده و برخی عواملی که معادلات اسرائیل و آمریکا را در این جنگ برهم زد، تبیین شده و سپس به نتایج به دست آمده از این جنگ که به سود حزب‌الله تمام شد، اشاره می‌کند.

فصل هفتم به موضوع مشارکت حزب‌الله در دولت لبنان و مشکلات پیش روی آن اختصاص دارد؛ مانند پیمان طائف، دادگاه بین‌المللی، توافق دوحه، طرح خلع سلاح حزب‌الله و در پایان به عواملی که باعث حمایت از کشور می‌شود اشاره كرده و راهکارهایی را بیان می‌کند.


انتهای پیام/ اس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار