مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال احیای دریاچه هامون است که با مدیریت مناسب در ایران و به کمک کشور افغانستان و سازمانهای بین المللی در صورت لزوم بتوانیم کل اکو سیستم تالاب را احیا و مدیریت کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران "محسن سلیمانی روزبهانی" روزچهارشنبه در حاشیه دومین کارگاه مشورتی تدوین و برنامه ریزی مدیریت یکپارچه تالاب بین المللی هامون در گفت وگو با ایرنا افزود: تالاب هامون در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد و برای اینکه به وضعیت مناسبی برسیم نیاز به اقدام اصلاح در حوضه آبریز است تا شاهد بازگشت تالاب هامون باشیم.

وی اظهار کرد: در تلاش هستیم مدیریت منسجم و مناسبی بر روی تالاب هامون در بخش ایران انجام شود تا بتوانیم راهکارهای مناسبی برای مشکلی که تالاب در حال حاضر با آن مواجه است پیدا کنیم که از نظر تمام ذینفعان در تالاب انجام می شود.

سلیمانی روزبهانی گفت: در زمان خشکی اگر اکوسیستم زیاد دستکاری نشود امید به بازگشت آن خیلی زیاد است و اگر دستکاری شود بازگشت آن سخت است.

این مسئول با بیان اینکه تالاب هامون این پتانسیل را دارد که با رنامه ریزی و تخصیص منابع بتواند مجددا احیا شود، گفت: پس از مدت ها خشکسالی با ورود آب به بستر دریاچه پوشش گیاهی و برگشت آبزیان را مشاهده کردیم.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران با اشاره به برنامه های درحال تدوین برای تالاب بین المللی هامون مطرح کرد: برنامه پنج ساله با چشم انداز 25 ساله برای تالاب در حال تدوین است که این برنامه هر پنج سال با توجه به وضعیت دریاچه بازنگری می شود.

وی یادآور شد: با هرگونه اقدامی که مخرب اکوسیستم تالاب باشد مخالف هستیم در تلاش هستیم با کمک اهالی و دست اندرکاران بهره برداری در تالاب هامون نظام پیدا بکند و خیلی مسایل شخصی، فردی و گروهی نباشد و طبق یک برنامه مناسب که در آن تامین منابع آب و مدیریت محصولات کشاورزی دیده شده باشد تا دیگر شاهد دخالت در اکو سیستم تالاب هامون نباشیم.

وی تاکید کرد که در حال حاضر برای احیا هامون نمی توان قولی داد ولی اگر مردم مشارکت و مسوولان حمایت کنند امیدواریم که تالاب هامون احیا شود.

وی ادامه داد: هر کسی بخشی از تقصیر و مسوولیت را بپذیرد با رفتن به این سمت که موضوع را پیچیده تر کنیم و به دنبال مقصر بگردیم کار درست نمی شود باید همه در کنار هم گذشته را مرور کنیم و ببینم ایراد و آسیب ها کجا بوده و با کمک یکدیگر بخشی از مسوولیت را بر عهده بگیریم و تلاش کنیم که به سمت تدوین مدیریت یکپارچه تالاب هامون حرکت کنیم.

تالاب هامون به عنوان هفتمین تالاب بین المللی از رودخانه هیرمند آبگیری می شود.

رودخانه هیرمند از کوههای مرکزی افغانستان (هندوکش) سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر وارد مرز ایران در منطقه سیستان می شود.

این تالاب با قطع جریان آب رودخانه هیرمند از 16 سال پیش تاکنون با خشکسالی رو به رو بوده است که اوایل امسال با ریزش بارانهای سیل آسا و جاری شدن سیلاب بخش کوچکی از آن آبگیری شد که به سبب گرمای زیاد هوا( بیش از 40 درجه) و وزش بادها و توفانهای شدید در حال خشک شدن است.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.