امروزه در میان سازندگان مسکن می‌توان مشاغل مختلفی را دید، افراد غیرمتخصصی که از عوامل گرانی مسکن به شمار می روند و در زمان رکود سر از بازارهای دیگر در می‎آورند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ساختمان سازی به عنوان یک کار تخصصی و حرفه‌ای در همه کشورها شناخته می‌شود که مهندسان و معماران آن را انجام می‌دهند، ضمن آنکه در سال های اخیر با رشد ساختمان سازی در کشورها، مهندسی به عنوان یک علم هر روز با توسعه بیشتری همراه شده و مبحثهای جدیدی به دانشگاه‌های معروف دنیا اضافه می‌شود.
این درحالی است که در کشورما کمترین ویژگی ساخت وساز که تخصصی بودن و حرفه‌ای بودن سازندگان است، رعایت نمی شود و هنوز قانون مشخصی برای سازندگان مسکن وجود ندارد تا از ورود غیرحرفه ای‌ها و غیرمتخصص‌ها به این حوزه جلوگیری شود. از سوی دیگر مهندسان ناظر وابسته به مالکان و سازندگان شده اند که همین امر هم از نظارت حرفه ای بر ساخت و ساز جلوگیری می‌کند و منجر به تخلفات گسترده ای در بخش مسکن شده است.

حتی در سال‌های دور هم سازندگان مسکن، بخشی از جامعه بودند که به آنها بنا یا معمار می گفتند که وظیفه این افراد ساخت خانه بود اما در چندسال اخیر به جای اینکه ساخت مسکن حرفه‌ای تر شود به سمت سنتی شدن رفت و هر قشری از جامعه وارد ساخت و ساز شدند بدون اینکه کمترین اطلاعی از ساختمان داشته باشند.

الان کار به جایی رسیده که در میان قشر سازندگان مسکن می‌توان تولیدکننده، کارخانه دار، پزشک و دیگر مشاغل را دید به طوری که بخش زیادی از سازندگان برج‌ها در شمال تهران را هم این افراد تشکیل می‌دهند. در واقع هر فردی که سرمایه زیادی دارد وارد بازار ساخت و ساز می شود این در حالی است که این حرفه بطور مستقیم با جان و مال مردم ارتباط دارد و هرگونه بی‌توجهی می‌تواند تاوان سختی برای آنها داشته باشد.

براین اساس، از زمان رشد چندبرابری قیمت مسکن، پای غیرحرفه ای ها و دلالان به این صنعت باز شد و این دسته از افراد با سفته بازی و دلالی توانستند مسکن را با افزایش قیمت بیشتر مواجه کنند. از سوی دیگر در سال‌های اخیر فروش تراکم‌های بی‌ضابطه و بی‌توجهی به طرح جامع مسکن از عواملی بوده که سهم زیادی را در چندبرابر شدن قیمت زمین و مسکن داشته است.

 به گفته عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی قیمت زمین در چندسال اخیر 9 برابر شد که یکی از دلایل عمده آن فروش غیرقانونی تراکم در شهر تهران بوده است که بدون تولید، ارزش افزوده برای زمین ایجاد می کرد و موجب چندبرابر شدن قیمت مسکن شد.

از سوی دیگر، سازندگان غیرحرفه‌ای مسکن نه تنها در موضوع قیمت ها به بازار ضربه زدند بلکه اغلب مواقع با ساخت غیر تخصصی مسکن و گودبرداری های غیرحرفه ای موجب مرگ کارگران و یا خرابی خانه های مجاور شده اند. حتی این بی توجهی را می‌توان در پروژ‌ه‌های بزرگ هم دید که موجب ترک برداشتن دیوارها و خیابان‌های اطراف شده است.

گرانی مسکن به سازندگان ضربه می‌زند

در این خصوص جمشید برزگر رئیس کانون انبوه سازان با بیان اینکه غیرمتخصص ها قیمت مسکن را گران کرده اند، گفت: دولت و مسئولان باید به انبوه سازان نسبت به برخی سازندگان نگاه دیگری داشته باشند زیرا ما به دنبال گرانی مسکن نیستیم و این موضوع را به نفع خودمان نمی دانیم.

وی با اشاره به اینکه رکود مسکن از عواملی است که به انبوه سازان ضربه زده است، بیان کرد: انبوه سازان به عنوان تولیدکنندگان تخصصی مسکن، تنها شغلشان ساخت و ساز است بنابراین رکود و گرانی به کار آنها ضربه می‌زند.

برزگر افزود: اما سازندگان غیرحرفه ای مسکن مدام از این بازار به بازار دیگر می روند و فرقی برایشان ندارد که بخش مسکن را گران کنند زیرا با به دست آوردن سود به بازار دیگر می‌روند و رکود مسکن تاثیری بر کارشان ندارد.

به طور حتم، کوتاه کردن دست غیرحرفه ای ها از بازار مسکن می تواند کمک زیادی به کنترل تورم و جلوگیری از سفته بازی و دلالی در بازار کند موضوعی که در چندسال اخیر از بزرگترین مشکلات دولت‌ها بوده و سیاست های بخش مسکن را بی‌اثر کرده است./مهر
برچسب ها: عامل ، گرانی ، مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.