پژوهشگران اخیرا با کمک نانو ذرات به فناوری تشخیص اثربخشی دارو‌ها روی جوندگان و برخی ماهی‌ها پی برده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، پژوهشگران اخیرا با کمک نانو ذرات به فناوری تشخیص اثربخشی دارو‌ها روی جوندگان و برخی ماهی‌ها پی برده‌اند که با این فناوری جدید می‌تواند مشکل موجود در مسیر دارورسانی را رفع کند.

بیولوژیکز یکی از حوزه‌های در حال رشد در زیست‌فناوری است، زیرا به شما امکان می‌دهد تا داروهایی با قابلیت‌های منحصر به فرد طراحی کنید. با این حال رهاسازی بیولوژیکز به درون بافت‌ها بسیار چالش‌برانگیز است؛ زیرا ابعاد آن‌ها بسیار بزرگ‌تر از داروهای رایج است.
 
گورخر ماهی یکی از ماهی‌هایی است که معمولا برای آزمایش بیماری‌های انسان روی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل این امر آن است که لاروهای این ماهی شفاف بوده و به راحتی می‌توان اثر دارو‌ها و جهش‌ها را روی آن مشاهده کرد. در سال ۲۰۱۰، یانیک موفق به ارائه فناوری‌ای شد که با استفاده از آن امکان انتقال لاروهای گورخر ماهی به سکوی تصویربرداری مهیا شد و محققان موفق به جهت‌دادن به لارو‌ها و تصویربرداری از آن‌ها شدند. در صورتی که این روش به صورت ماشینی و خودکار انجام شود، آزمودن هر لارو در حدود ۲۰ ثانیه زمان خواهد برد در حالی که اگر با دست انجام شود قریب به چند دقیقه برای آن زمان نیاز است.
 
در این پژوهش محققان از نانوذراتی موسوم به لیپیدویدز برای تزریق RNA استفاده کردند. این مولکول‌های چربی به عنوان مخازن حمل کننده iRNA استفاده شده که می‌تواند ژن‌های مولد بیماری را با استفاده از یک رشته RNA خاموش کند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار