وی به تشریح این 10 محور پرداخت و گفت: مطالعات روششناختی جهت پژوهش محور کردن حوزههای استان، تکمیل نقشه باستانشناسی استان، طراحی سامانه مجازی گردشگری، انجام مطالعات جامع مردمشناسی و مطالعات احیای هنرهای سنتی بخشی از این افقها را تشکیل میدهند.
حقپرست همچنین تعامل هرچه بیشتر با دانشگاهها و مراکز پژوهشی، تجاریسازی تولیدات هنرهای اسلامی، مطالعات توسعه اکوتوریسم و طبیعتگردی و پژوهش محوری پایگاههای تاریخی ملی و جهانی را از دیگر افقها و محورهای این ادارهکل برای پژوهشهای سال آینده برشمرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره بهمطالعات روشهای جدید حفاظت کالبدی و باززندهسازی میراث فرهنگی به عنوان یکی دیگر از افقهای پژوهشی، اظهار داشت: راهکارها و روشهای جدیدی در جهان برای حفاظت کالبدی وجود دارد که باید در هزینههای باستانشناسی گنجانده شود.
وی با بیان اینکه آثار تاریخی را پس از انجام مطالعات باستانشناسی نمیتوان رها کرد، گفت: پس از شروع به مرمت، اثر نباید رها شود زیرا ناملایمات جوی و انسانی بسیار زیادی هستند که میتواند اثر از دل خاک بیرون آمده را مستهلک کنند.
حقپرست با اشاره به نیاز به فعالیت بیشتر در حوزه بازار تاریخی و جهانی تبریز، یادآور شد: مشکلاتی که در بازار پیش میآید و گاهی موجب آسیبرسانی به بدنه آن میشود به جای استفاده از قدرت فیزیکی نیاز به نیروی بازدارنده فرهنگی دارد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت «مالکیت معنوی» آثار در امر تحقیق و پژوهش خاطرنشان کرد: پژوهش مانند دو امدادی است که باید در آن تحقیق را از جایی که پژوهشگر قبلی تمام کرده ادامه داد و با احترام به یافتههای دیگران نام محققان دیگر را نیز ذکر کرد.
حقپرست ضمن اظهار امیدواری مبنی بر افزایش کمی و کیفی تحقیقات و پژوهشهای حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از طریق روش تشویق، افزود: ادارهکل میراث فرهنگی یک سازمان فرهنگی است که با بهرهمندی از تحقیقات و پژوهشها و مطالعات میتواند به تعالی و پیشرفت دست یابد.
مشاور عالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و مسئول مطالعات و طرحهای پژوهشینیز در این مراسم اظهار داشت: با نگاه به کشورهایی که دارای هویت تاریخی بوده و در حوزه میراث فرهنگی فعال هستند، شاهد نقش پررنگ پژوهش محوری هستیم.
دکتر مازیار آصفی با تاکید بر لزوم توجه و بهرهمندی از فنآوری و روشهای نوین در میراث فرهنگی، خاطرنشان کرد: در کنار حفظ هویت تاریخی و فرهنگی خود باید بدانیم که در دنیای امروز از چه روشهایی برای حفظ میراث فرهنگی استفاده شده و آنها را به کار ببندیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تجاریسازی صنایع دستی و مسائل مرتبط با میراث فرهنگی نیز باید پژوهشهای کاربردی انجام بگیرد که متاسفانه جایشان خالی است، افزود: در این زمینه باید روشهایی به کار گفته شود که چرخ صنعت و تولید را بچرخاند و به عرضه بیشتر و بهتر منتهی شود.
همچنین در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی به مناسبت بزرگداشت هفته پژوهش تجلیل به عمل آمد.
آقایان مهدی بزاز در امور موزهها، سید رامین اسبقی در حوزه معاونت برنامهریزی و سرمایهگذاری، امید روحانی در معاونت گردشگری، خانم مریم احمدی در زمینه مطالعه جدید و هدفمند از امور موزهها و آقای علی فلسفی تعدادی از این تجلیل شوندگان را تشکیل میدادند.