نور ساطع شده از کرم شب‌تاب انسان را همیشه حیرت‌زده می‌کند. این حشره در شب‌های تابستان می‌درخشد و با نور با دیگر همتایان خود در تاریکی ارتباط برقرار می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛به نقل از ایسنا، در حال حاضر دانشمندان آمریکایی نگاه دقیق‌تری به این موجود شب‌تاب داشته‌اند تا علت این نورافشانی و کنترل آن مشخص شود.

 

 

دانشمندان از گذشته می‌دانستند که نور منتشر شده از این موجود به دلیل ترکیبات رنگدانه‌های شب‌تاب و واکنشی برای نیاز به اکسیژن است. آنچه دانشمندان نمی‌دانند، چگونگی ذخیره‌سازی اکسیژن در سلول‌های منتشر کننده نور است.

 

 

تولید نور در اندامی به نام «lantern» در شکم این حشرات انجام می‌شود. این قسمت از بدن حشره دارای لوله‌های بسیار کوچکی مانند شاخه‌های کوچک درختان و کار آنها ذخیره اکسیژن برای سلول‌های تولید کننده نور با استفاده از لوسیفراز است.

 

 

برای تحقیق بیشتر بر روی این حشرات محققان از روش تصویربرداری با استفاده از اشعه میکروسکوپی ایکس استفاده کردند و برای اولین بار ساختار «lantern» مشخص شد و دانشمندان موفق به ارزیابی کمی توزیع اکسیژن در این اندام شدند.

 

 

نتایج تصویربرداری دانشمندان نشان داد اکسیژن از عملکرد دیگر اندام‌های این حشره دریافت شده و سپس گاز آزاد شده به رنگدانه‌ها تجزیه می‌شود. محققان دریافتند اکسیژن مصرفی در سلول‌ها کاهش یاقته و تولید انرژی کم شده و سپس ذخیره اکسیژن نور از خود منتشر می‌کند.

 

نتایج این تحقیق در نشریه Physical Review Letters منتشر شده است.

 

برچسب ها: کشف ، راز ، کرمهای شب تاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار