وی ادامه داد: با آنکه همواره مخالف دخالت دولت در حقوق خصوصی بودهام، امالازم است دولت وارد حقوق خصوصی زنان شود چراکه به زنان ظلم میشود .
مشاور امور بانوان وزارت دادگستری با بیان اینکه زنان فرصت برابر با مردان در سیاستهای کشور ندارند، تصریح کرد: ماده 111 برنامه چهارم توسعه و ماده 203 ماده پنجم توسعه برای زنان کافی نیست و ما در این مدت صورت خود را با سیلی سرخ کردهایم.
ولویون در ادامه گفت: قانون مسوولیتهای زنان در عرصه داخلی و بینالمللی تثبیت شده و اگر دولت نیمی از آن را اجرا کند، سپاسگزار هستیم.
سهیلا جلودارزاده مشاور امور بانوان و خانواده وزارت صنعت و معدن نیز اظهار کرد: لازم است چشماندازی را تعریف کنیم و حقوق انسانی و استقلال شخصیتی زنان را در آن ببینیم و در جهت برخورداری زنان از یک جایگاه در برنامه ششم توسعه کوشش کنیم.
وی با اشاره به آمار زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: قبلا در کشورمان یک میلیون زن سرپرست خانوار زندگی میکردند ولی در حال حاضر تعداد آنها به دو میلیون نفر افزایش یافته است علت این افزایش برنامهریزیهای بیهدف بوده است. از سوی دیگر امکانات لازم برای اجرای ماده 230 ماده پنجم توسعه تدارک دیده نشده است.
وی با بیان اینکه ماده 230 برنامه پنجم توسعه قابل عملیاتی شدن نیست، گفت: گفته میشود که معاونت امور زنان و خانواده سال گذشته 8 میلیارد تومان بودجه داشته است اما باید توجه داشت که این میزان تنها بودجه لازم برای خرید یک آپارتمان در تهران است و با چنین بودجهای توقع میرود که امور زنان و خانواده در کل کشور مدیریت شود.
جلودارزاده تاکید کرد: سند چشمانداز توسعه و اسناد فرادستی موجود است و عمل نکردن به آن ظلم محسوب میشود. از سوی دیگر یکی از برنامههای ریاست جمهوری رفع تبعیض است که باید در این جهت به رفع تبعیض علیه زنان نیز توجه شود.
مشاور امور بانوان و خانواده وزارت صنعت و معدن تاکید کرد: لازم است از وزارتخانهها بخواهیم که زنان را در امور مشارکت دهند، از سوی دیگر به مقایسه برنامه پنجم توسعه با برنامههای قبل از آن پرداختیم و پیشنهاداتی را برای برنامه پنجم توسعه ارائه میدهیم تا بتوانیم حقمان را بگیریم.
سوسن باستانی معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده اظهار کرد: اگر رویکرد جنسیتی در برنامه ششم توسعه لحاظ نشود، دچار تناقض میشویم. لازم است دولتمردان بیشتر نگاه همگرا به حوزه زنان داشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده اظهار کرد: در گذشته در زمینه آموزش زنان موفق بودیم اما در حوزه اشتغال و ازدواج به توفیقهای لازم دست پیدا نکردیم. سازمان ملل تا سال 2015 را دهه آموزش نامیده بود و 10 سال این موضوع را تمدید کرد چراکه کشورها در حوزه اشتغال و ازدواج زنان همگام با آموزش موفق نبودند و سازمان ملل بر برنامهریزی با نگاه شبکهای تاکید کرده است.
فهیمه فرهمندپور مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده نیز اظهار کرد: واقعا سادهاندیشانه است اگر گمان کنیم که دل ما به گنجانده شدن دو، سه ماده در برنامههای توسعه برای زنان خوش است. البته ما به دنبال سهمخواهی نیستیم. در کشورهای توسعه یافته اگرچه زنان از حق خود به نحوی مطلوب برخوردار نیستند اما برخورداری آنها از حقوقشان قابل مقایسه با مردان است. ما دنبال دولت مردانه و زنانه، کابینه مردانه و زنانه نیستیم بلکه توقع داریم مدیران و تصمیمگیران قوه مجریه نگاه و فهم جنسیتی داشته باشند.
وی با اشاره به دیدگاه مدیران مرد به زنان اظهار کرد: وقتی تصمیمگیران به درستی نمیفهمند که زنان در برخی از حوزهها مانند ورزش و اوقات فراغت، اقتضاعات خاص خود را دارند دچار مشکلاتی میشویم و ما ناچار میشویم که توقعات خود را به حداقلها کاهش دهیم در واقع مشکل ما با تغییر نگاه مدیران مرد حل میشود اما تا وقتی که آنها نگاه ضمیمهای به زنان دارند، اتفاق خاصی نمیافتد.
مشاور زیر کشور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه رویکرد مدیران مرد به مرخصی زایمان زنان ناشی از درک نداشتن آنها از اقتضائات جنسیتی است، اظهار کرد: زمانی که چنین درکی وجود ندارد، مشخص است که نمیتوان به نتایج لازم در چنین وزههایی دست یافت.
فرهمندپور تاکید کرد: تا زمانی که مردان خود را ملزم به دیدن زنان نکنند، نمیتوانند به درستی به دغدغههای آنها بپردازند.
مینو اصلانی رییس بسیج جامعه زنان نیز اظهار کرد: اسناد بالادستی در کشور وجود دارد و با رجوع به آنها و منشور زنان مسلمان میتوانیم پیچ تاریخی را پشت سر بگذاریم و جایگاه زنان را در برنامه ششم توسعه تقویت کنیم و علاوه بر آن به هویت و کرامت زنان بپردازیم.
وی با اشاره به اشتغال زنان گفت: در حال حاضر زنان در حال گرایش به سمت مشاغل پست و حقیر هستند. در این شرایط لازم است نگاه به اشتغال زنان در برنامه ششم توسعه اصلاح و مشارکت اقتصادی آنها تعریف شود.
رییس بسیج جامعه زنان در ادامه گفت: لازم است 14 کارگروه براساس موضوعات ماده 230 برنامه پنجم توسعه تشکیل شود و سیاستهای کلان زنان و خانواده در این کارگروهها مطرح و برنامههای وهای به منظور ارتقای جایگاه زن و خانواده تعریف شود.
/ انتهای پیام