به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از میان شمار قابل توجه فضانوردان زنی که راهی فضا شده اند برخی ماندگارتر از سایرین بوده اند که از آن جمله می توان به والنتینا ترشکوا به عنوان نخستین زن فضانورد، سالی راید نخستین فضانورد زن آمریکایی و سونیتا ویلیامز رکورددار بیشترین پیاده روی فضایی اشاره کرد.
در گزارش پیش رو و در حالی که از سال ۲۰۱۶ به عنوان سرآغاز هیجان انگیز دور تازه ای از اکتشافات فضایی یاد می شود به سراغ شناخته شده ترین فضانوردان زن سراسر جهان رفته ایم.
از سالی راید به عنوان نخستین زن آمریکایی یاد می شود که از زمین جدا و راهی فضا شده است. از این رو سالی راید به عنوان یکی از شناخته شده ترین زنان تاریخ معاصر آمریکا یاد می شود. اما این تمام نکته هیجان انگیز درباره سالی راید نیست. او همچنان به عنوان جوان ترین آمریکایی شناخته می شود که پای به محدوده ناشناخته ای به نام فضا گذاشته است. او در آن زمان تنها ۳۲ سال سن داشت.
یکی دیگر از زنان شناخته شده در تاریخ اکتشافات فضایی پگی ویتسون نام دارد. او با ثبت رکورد ۳۷۷ روز حضور در فضا یک رکورددار تقریبا دست نیافتنی لقب گرفته است. همچنین او نخستین متخصص مأموریت در حوزه علوم فضایی شناخته می شود که به سمت ریاست اداره فضانوردی ناسا برگزیده شد. این درحالی است که تا پیش از آن تمامی افرادی که به این سمت برگزیده می شدند خلبان بودند.
او او قرار است نوامبر سال ۲۰۱۶ باز هم راهی فضا شود. به همین دلیل امکان یک رکوردشکنی دیگر توسط او وجود دارد و آن هم شکسته شدن حضور فضانوردی از آمریکا در فضا.
ویتسون در خلال حضور طولانی مدت در فضا حدود ۴۰ ساعت پیاده روی فضایی نیز داشته است که از این حیث در میان ۳۰ فضانورد دارای بیشترین مدت زمان پیاده روی فضایی قرار می گیرد. البته سونیتا ویلیامز با بیش از ۵۰ ساعت پیاده روی فضایی از ویتسون باتجربه نیز پیشی گرفته است. همچنین ویلیامز را می توان در زمره ۱۰ فضانورد اول دنیا از حیث شرکت در برنامه های پیاده روزی فضایی به شمار آورد.
سونیتا ویلیامز یکی از رکوردداران عرصه اکتشافات فضایی به شمار می آید. او نخستین انسانی محسوب می شود که در فضا و در یک ماراتن فضایی حضور یافته است. او این کار را با استفاده از تردمیل موجود در ایستگاه فضایی بین المللی انجام داده است. ویلیامز در سال ۲۰۰۷ و همزمان با ماراتن بوستون در این برنامه مهیج حاضر شد.
اگر قرار باشد درباره فضانوردان زن صحبت نشود نمی توان بی تفاوت از کنار نام سامانتا کریستوفرتی رد شد. او در سال ۲۰۱۵ و در حالی که هیچگونه برنامه ریزی از قبل صورت نگرفته بود بیش از مدت از پیش تعیین شده در ایستگاه فضایی بین المللی حضور یافت تا رکورد حضور مستمر یک فضانورد زن در فضا شکسته شود. همچنین او نخستین انسانی محسوب می شود که در فضا قهوه آماده کرده است.
آگاهی از این نکته نیز خالی از لطف نیست که نخستین فضانوردان کره جنوبی و بریتانیا زن بودند: سو یئون یی و هلن شارمن نخستین فضانوردان تاریخ کره جنوبی و بریتانیا به شمار می آیند.
همچنین انوشه انصاری هم نخستین فضانورد ایرانی به شمار می آید.
اگر قرار باشد از قربانیان زن مأموریتهای فضایی یاد کنیم پیش از هر نامی به یاد کریستا مک آلیف می افتیم که در سال ۱۹۸۶ و در جریان حادثه انفجار شاتل چانجر کشته شد. او نخستین معلم راه یافته به فضا نیز محسوب می شود.
منبع:مهر
انتهای پیام/