به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، فلسطینیها با مشکلات انسانی و اجتماعی درسایه جنگ در سوریه روبرو هستند و اوضاع کسانی که خروج از سوریه یا رفتن به مناطق دیگری در داخل این کشور را ترجیح داده اند، با هم تفاوت زیادی ندارد.
درحالی که آمارهای رسمی فلسطین از کشته شدن 1200 تا 1300 فلسطینی و مفقود شدن تقریبا همین تعداد حکایت دارد؛ تشکل موسوم به "گروه کار برای فلسطینی های سوریه"، کشته شدن 2656 فلسطینی از آغاز بحران در سوریه را مستندسازی کرده است.
نیم میلیون فلسطینی در 13 اردوگاه در مناطق مختلف سوریه به علت جنگ و بحران در این کشور مجبور به کوچ شدهاند و این درحالی است که مذاکرات برای رسیدن به یک "توافق و راه حل" درمورد اردوگاه تحت محاصره یرموک در جریان است.
اردوگاه یرموک از دو سال پیش تحت کنترل مخالفان سوری از جمله گروههای تندرو است و ورود کمکها به آن ممنوع شده است.
تلاش های سیاسی برای دور کردن اردوگاه های فلسطینی به طور کلی و به طور خاص اردوگاه یرموک از تبعات بحران سوریه موفقیت آمیز نبوده است و اوضاع انسانی ناگواری بر اردوگاه یرموک حاکم است و درگیریهای روزانه در محورهای این اردوگاه با سلاحهای مختلف در جریان است.
"انور عبدالهادی"، مدیر بخش سیاسی جنبش فتح در دمشق، در گفت و گو با روزنامه الشرق الاوسط تصریح کرد که همچنان 15 هزار فلسطینی در این اردوگاه هستند. حدود 175 هزار نفر نیز از آن فرار کردهاند.
وی گفت: اوضاع انسانی فلسطینیها در خارج از اردوگاه بدتر از داخل آن است زیرا تا قدر امکان می توانیم کمک ها را با وجود محاصره اردوگاه یرموک وارد آن کنیم.
وی گفت: فلسطینی های اردوگاه خاج الشیخ در جنوب دمشق نیز اوضاع انسانی ناگواری دارند.
عبدالهادی افزود: اوضاع سایر اردوگاههای فلسطینی در درعا، حندرات در حلب و السبینه و زینبیه در دمشق و محل موسوم به "تجمع الحسنیه" در دمشق تفاوت زیادی ندارد به گونه ای که اکثر ساکنان فلسطینی آن یا در داخل یا کشورهای همجوار آواره شده اند.
برخی نیز به اردوگاه های باثبات تر در حمص، حماه، لاذقیه، جرمانا، خان زنون و رمدان رفتهاند.
وی درباره اردوگاه یرموک گفت: گروههای تندرو مسلح بویژه جبهه النصره به بهانه اجرای شریعت اسلامی 15 روز پیش شش نفر را به اتهام کفر اعدام کرد.
عبدالهادی خاطرنشان کرد: 30 دور مذاکره در طول دو سال با طرفهای دیگر، باوجود همه امتیازتی که به آنها پیشنهاد دادیم، به موفقیتی در زمینه دستیابی به راه حل و خروج آنها از اردوگاه نرسیده است.
وی افزود: تصمیم فلسطینی ها همان بی طرف ماندن و عدم وارد کردن فلسطینیها در جنگ سوریه است و 99 درصد فلسطینی ها به این تصمیم پایبند هستند.
عبدالهادی درعین حال برخی گروه های فلسطینی را به وارد کردن بعضی از جوانان فلسطینی به جنگ در سوریه متهم کرد.
"یاسر علی"، مسئول پرونده پناهندگان در جنبش حماس در لبنان، مشارکت این جنبش در هرگونه فعالیت نظامی در سوریه را رد کرد و به الشرق الاوسط گفت: حماس محاصره اردوگاه را نمیپذیرد و برخی فلسطینیها با تصمیم شخصی خود سلاح بدست گرفتهاند.
عبدالهادی افزود: از آغاز بحران سوریه، 42 هزار فلسطینی به لبنان، 28 هزار به اروپا، 11 هزار به مصر،10 هزار و 500 فلسطینی به الجزایر، 4 هزار نفر به ترکیه و 14 هزار نفر به اردن فرار کردهاند.