دکتر جلال غفارزاده مدیر کل بازرسی، عملکرد و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان غذا و دارو در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص اقدامات سازمان غذا و دارو برای مبارزه با قاچاق گفت: اولین قدم در این راه، ایجاد یک سامانه جامع و کامل برای ثبت اقلام سلامت محور است که اقدامات راه اندازی آن در حال انجام است.
وی با بیان اینکه این سامانه یک مرجع برای کنترل کلیه محصولات سلامت محور وارداتی و تولیدی از مبدا تا مصرف است، افزود: در کنار این زیرساخت سامانهای نیاز به آیین نامههای مقابله با قاچاق کالا داریم، باید توجه داشت برخی از قوانین مبارزه با قاچاق، قدیمی شدهاند و در برخی از موارد برای مبارزه با این موضوع دست ما بسته است. به همین دلیل قانون مبارزه با قاچاق بازنگری و تدوین شده و در انتظار نهایی شدن در صحن علنی دولت است که اگر مصوب شود یک اهرم کاملی برای مبارزه با قاچاق کالا در اختیار سازمان غذا و دارو است.
غفارزاده با اشاره به اینکه نظارت در بحث مقابله با قاچاق اهرم مهم دیگری محسوب میشود، عنوان کرد: اولویت نظارت ما مراکزی هستند که عرضه کننده اقلام سلامت محور هستند که در راس آن داروخانهها قرار دارند که باید عاری از کالاهای قاچاق باشند و مردم به این اطمینان صد در صد برسند که داروخانهها عاری از اقلام غیر مجاز و تقلبی هستند.
وی ادامه داد: این امر تنها با تشدید نظارتها ایجاد میشود، در همین راستا مرحله اول تشدید نظارت آغاز شده است که بازرسین ما در قالب بارزسیهای ویژه در حال بازدید از داروخانهها هستند. اگر بازرسین ما کالاهای تقلبی و قاچاق را در داروخانهها رویت کنند به شدت با داروخانه خاطی برخورد میشود، به طوریکه داروخانه به دادگاه معرفی میشود و سهم شرکتهای توزیع داروی آن قطع میشود و قرارداد بیمهها با آن داروخانه تقلیل پیدا میکند.
وی خاطر نشان کرد: بعد از اطمینان از داروخانهها نظارت در سطح عرضه غیر شبکهای تشدید میشود تا بتوانیم در خصوص مبارزه با قاچاق کالا قویتر عمل کنیم.
انتهای پیام/