کارگردان مستند " فاکتور صوری" که برنده بهترین تیزر جشنواره، عمار شده است رویکرد این مستند را انتقادی دانست.

"مهدی کرباسی" مستند ساز در گفتگو با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران گفت: 3 مستند را به جشنواره عمار ارسال کرده‌ام که یکی از آنها مستند "فاکتور صوری" بود که به مدت 45 دقیقه و در رابطه با نقد نظام بانکی کشور است. تیزر این مستند در مراسم اختتامیه جشنواره عمار برنده جایزه بهترین تیزر این دوره شد.
 
وی افزود: در این مستند سعی کردم بعد مسائل شرعی بانک که همیشه برای مردم سوال بوده و قراردادهای مردم با بانک و وام‌های که در اختیار مردم قرار می‌گیرد مطرح شود؛ هم چنین فاکتور صوری که در جریان مراحل اداری اعطای وام از متقاضیان درخواست می‌شود در این مستند مورد سئوال است.
 
کرباسی اظهار داشت: توضیحی اجمالی در خصوص سیستم مالی و بانک داری بدون ربا نیز در این مستند داده می‌شود.
 
وی عنوان کرد: به طور کلی این مستند عملکرد بانکی را زیر سوال برده و حرف کلی مستند این است که قانون مشکلی ندارد ولی عملکرد ضعیف است.
 
کرباسی بیان کرد: در مستند دیگری که به نام"کلاه‌ انگلیسی" ساخته‌ام نیز مسائل حاشیه‌ای که پیرامون همین مسئله بانکی مطرح و در آن روی آوردن برخی از کشورهای غربی به تأسیس بانک‌داری اسلامی در سال‌های اخیر به تصویر کشیده می‌شود

وی عنوان کرد: این مسئله که در ظاهر اینگونه است که غربی‌ها به برتر بودن نظام بانکی اسلامی پی برده‌اند ولی حقیقت چیز دیگری است، نیز در این مستند به تصویر کشیده شده و مدت این مستند 7 دقیقه است.
 
کرباسی با اشاره به ساخت مستند "ضلع شرقی وال‌استریت" عنوان کرد: در نظریه اقتصادان فرانسوی "توماس‌پیکتی" این موضوع مطرح شده است که هرگاه سرمایه‌های مردم در بانک و موسسه‌ای سرمایه‌گذاری شود که به رشد اقتصادی نینجامد، این مسئله موجب اختلاف طبقاتی می‌شو ؛ ما در فکر بودیم که این نظریه را در ایران مورد بررسی قرار دهیم.
 
برنده بهترین تیزر جشنواره عمار تصریح کرد: این نظریه پرداز، جنبش وال استریت را توجیه علمی می‌کند و به بررسی موضوهای پرداختند که اگر وال استریت در ایران رخ داده بود، چه اتفاقاتی را به دنبال داشت.
 
وی خاطر نشان کرد: در پایان از رضا صادقی، دوست عزیزم که در تولید این آثار نهایت همکاری را داشت تشکر کنم.

 
انتهای پیام/رس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار