مجید حاجی فرجی رئیس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: میانگین مصرف روزانه نمک در ایران ۱۲ گرم است که از طریق مواد خوراکی و غذا جذب بدن میشود.
وی ادامه داد: تحقیقات مختلف میانگین مصرفی نمک را ۹ الی ۱۵گرم نشان میدهد این میزان اختلاف به دلیل الگوهای متفاوت غذایی در نقاط مختلف ایران است.
حاجی فرجی اظهار داشت: توسط نانهای سنتی، پنیر سنتی و غذاهای حاضری نمک دریافت میشود در واقع آمار نشان میدهد ۹۳ درصد مردم نان سنتی استفاده میکنند.
حاجی فرجی عوارض مصرف بیش از حد نمک را فشار خون بالا مخصوصا در سنین پایین، بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات کلیوی دانست، سالانه ۱۰ میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی و 6.5 میلیون نفر بر اثر فشار خون بالا جان خود را از دست میدهند.
رئیس انستیتو دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی در پایان گفت: سردرد، ضعف و گزگز شدن سر انگشتان و کف دست از علائم مصرف بیش از حد نمک است، البته در موارد خفیف این علائم شدت کمی دارد و شخصی متوجه نمیشود لذا توسط آزمایش مشخص میشود.
انتهای پیام/