وزير نيرو گفت: اگر فرهنگ مصرف بهينه آب از مدارس آغاز شود، می‌توانيم بگوييم کار ريشه‌ای انجام داده‌ايم.

به‌ گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نيرو (پاون)، حميد چيت‌چيان در همايش مرکزي پرسش مهر با عنوان "ايست! آب نيست" که با حضور "علي‌اصغر فاني" وزير آموزش پرورش و "معصومه ابتكار" رييس سازمان حفاظت محيط زيست در تالار فرهنگ تهران برگزار شد، افزود: طرح پرسش مهر با محوريت آب در سال تحصيلي جديد و فصل آغاز مدارس، افزون‌بر فرهنگ‌سازي مصرف آب کمک قابل‌توجهي به مديريت منابع آب کشور کرده است.

وي گفت: آب يک کلمه ساده بوده و نخستين کلمه‌اي است که هر دانش‌آموز در آغاز دوره تحصيلي خود ياد مي‌گيرد، اما همين کلمه ساده زماني اهميت خود را نشان مي‌دهد که ما مي‌بينيم زندگي انسان وابسته به آن است و بدون آب حيات بشري از بين مي‌رود.

وزير نيرو با اشاره به مفهوم " آب مجازي"، گفت: هر محصولي که ما در اطراف خود و در زندگي خود مي‌بينيم و استفاده مي‌کنيم، به نحوي با آب در ارتباط است و تمام فعاليت‌هاي اقتصادي و توسعه انسان نيازمند آب است.

چيت‌چيان با بيان اينکه کلمه ايست در عنوان اين همايش به معناي توقف نيست، ادامه داد: اين ايست يک هشدار است و اينکه ما بايد با نگاهي به پشت سر ببينيم که چگونه از منابع آب استفاده کرده‌ايم و چه راهي و شرايطي در آينده در پيش‌رو داريم.

وي افزود: هم‌اکنون ميزان بارش در کشور ما يک‌سوم متوسط جهاني است و در چند سال اخير بارش از 250 ميلي‌متر به 240 ميلي‌متر کاهش يافته و سرانه آب تجديدپذير از 13 هزار متر مکعب در ابتداي سده جاري، به 1500 مترمکعب کاهش يافته است.

وزير نيرو با بيان اينکه در چند سال اخير جريان آب سطحي در رودخانه‌هاي کشور نصف شده است، ادامه داد: متاسفانه در بسياري از دشت‌هاي کشور بيشتر از مقدار آب تجديدپذير برداشت کرده‌ايم، به‌طوري‌که در 40 سال گذشته 110 ميليارد مترمکعب از منابع آب زيرزميني کشور برداشت شده است و بسياري از دشت‌ها با شوري آب يا کم‌آبي شديد مواجه شده‌اند.

وي افزود: بايد بتوانيم با مصرف درست آب، نياز بخش‌هاي مختلف کشور را تامين کنيم و آينده کشور را از بحران کم‌آبي نجات دهيم.

وزير نيرو با ارايه پيشنهاد بازديد دانش‌آموزان از تاسيسات مختلف وزارت نيرو همچون نيروگاه‌ها و تصفيه‌خانه‌ها، گفت: با بازديد از اين تاسيسات فرزندان ما خواهند دانست که آب و برق با چه زحمتي توليد و به خانواده‌ها ارايه مي‌شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار