به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران و به نقل از رسانه ی مالیاتی کشور،هرچه مخاطرات و آسيبهاي ناشي از اقتصاد تک محصولي بيشتر رخ مينمايد، تلاشها براي يافتن منبع درآمدي جايگزيني که پاسخگوي هزينه هاي عمومي کشور باشد ضرورت بيشتري به خود ميگيرد.
بسياري از کشورها به درستي راه حل را در شکوفايي اقتصاد داخلي و افزايش درآمدهاي مالياتي جسته اند. افزايش درآمدهاي مالياتي اما پيش شرطها و الزامات ويژهاي دارد که بدون برآوردن آنها نميتوان به ماليات به عنوان منبع درآمدي مطمئني براي تامين هزينه هاي عمومي و جاري دولت نگريست. مهمترينِ اين پيش شرطها آن است که مالياتدهي به عنوان يک فرهنگ و هنجار اقتصاديِ پذيرفته شده در ميان فعالان اقتصادي و تمام گروه ها و بخشهاي جامعه نهادينه شده باشد. اعضاي جامعه بايد به خوبي دريابند که عرضه بهينه خدمات و کالاهاي عمومي، ايجاد زيرساختها و تاسيسات زيربنايي، ارتقاء نظام بهداشت و سلامت، کا رآمدتر شدن نظام آموزش، تامين امنيت و ... جز با مشارکت فعالانه در پرداخت ماليات و کمک به دولت در تامين هزينه هاي جاري امکانپذير نخواهد بود.
از اين رو است که ايجاد يک پشتوانه و بستر فرهنگي مستحکم براي مالياتدِهي ضرورتي دو چندان مييابد و چه بسا که ضروت و اثربخشي آن کمتر از اهميت تدوين راهکارهاي قانوني الزام آور نباشد. فرهنگسازي و نهادينه کردن هنجارهاي اجتماعي و فرهنگي در هر حوزهاي- اعم از حوزه قوانين راهنمايي و رانندگي، بهداشت و درمان، ورزش، تغذيه، آموزش، اقتصاد و ماليات، موضوعات سياسي، و غيره- نيز پيشنيازهاي خاص خود را دارد. فرهنگسازي در اين حوزه ها مسيري يک طرفه نيست که فقط با رويه هاي عادي اطلاع رساني و شگردهاي رايج اقناع و تبليغ قابل حصول باشد.
جلب مشارکت فعالانه بخش هاي مختلف جامعه در فرايند فرهنگسازي يکي از مهمترين سازوکارهايي است که نهادينه کردن هنجارها و رفتارهاي مطلوب را سهولت ميبخشد. براي نيل به اين مهم بايد تمهيدي انديشيد تا بخشها و گروه هاي مختلف جامعه ظرفيتها و توانمنديهاي متفاوت و وسيع خود را به ميدان آورند و به مدد استعدادها و علايق خود در توليد محتوا و ابزارهاي لازم براي فرهنگسازي مالياتي و نهادينه کردن آن بکوشند. برگزاري جشنواره هاي فرهنگي از جمله کارآمدترين و اثربخشترين شيوه هايي است که به کمک آن ميتوان از استعدادها و توانمندي هاي گروه هاي مختلف جامعه براي مقاصدي از اين دست بهره گرفت.
سازمان امور مالياتي کشور نيز در کنار وظايف ذاتي و قانوني خود در زمينه گردآوري درآمدهاي مالياتي جهت تامين هزينه هاي عمومي، نگاه ويژه و پُر تأکيدي به مقوله فرهنگسازي در اين حوزه دارد و پيوسته با اقدامات مختلف براي نيل به مطلوب در اين مسير کوشيده است. برگزاري نخستين جشنواره ملي فرهنگ ماليات نيز از جمله اقدامات اين سازمان در راستاي نهادينه کردن فرهنگ مالياتدِهي در کشور است. سازمان امور مالياتي ميکوشد با جلب مشارکت فعالانه بخشهاي مختلف جامعه، زمينه را براي آگاهي بيشتر و عميق تر آنها از ضرورت و آثار پرداخت ماليات فراهم کند و بستر فرهنگي مستحکمي را براي يک اقتصاد درون زا و مقاومتي ايجاد کند.
جشنواره ملي فرهنگ ماليات که براي اولين بار برگزار ميشود، به هيچ گروه سني يا حرفهاي خاصي محدود نشده است و همه علاقه مندان ميتوانند با شرکت در آن، در ترويج فرهنگ مالياتي و تبيين تاثيرات مالياتدهي بر جامعه و توسعه زيرساخت هاي کشور سهيم شوند. ماليات و آباداني کشور، ماليات و عدالت اجتماعي، ماليات و توسعه اقتصادي، ماليات و توسعه خدمات آموزشي، ماليات و توسعه زيرساخت هاي شهري و ماليات و توسعه خدمات بهداشتي و درماني نيز از جمله موضوعاتي است که علاقمندان ميتوانند درونمايه آثارشان قرار دهند.
اين جشنواره داراي چهار بخش متنوع است و علاقهمندان ميتوانند در يک يا چند بخش زير دست به خلق اثر بزنند:هنرهاي تصويري (فيلم کوتاه، پويانمايي، ساخت تيزر، موبايل فيلم و عکس) هنرهاي تجسمي (طراحي و نقاشي، کاريکاتور و طراحي پوستر) ادبيات (انشا نويسي، داستان کوتاه، نمايش نامه و فيلمنامه نويسي) رسانه هاي ديجيتال (وبلاگ نويسي و طراحي بازي و سرگرمي) گفتني است علاقه مندان به شرکت در جشنواره ملي فرهنگ ماليات ميتوانند آثار خود را تا پايان سال جاري به دبيرخانه جشنواره واقع در دفتر روابط عمومي و فرهنگسازي سازمان امور مالياتي و يا به دفاتر روابط عمومي ادارات کل امور مالياتي هر استان ارسال کنند.
انتهای پیام/