هرچه مصرف ماليات در جامعه براي ارائه خدمات و بهبود رفاه اجتماعي، ملموس تر باشد، شهروندان با رضایت خاطر بیشتر اقدام به پرداخت میکنند. ماليات‌‌ يک نوع هزينه اجتماعي است که شهروندان بابت مشارکت در تامين رفاه اجتماعي، آن را پرداخت مي کنند و بدون شک هر چه آثار شاخص هاي رفاه اجتماعي مشهودتر باشد افراد میل بیشتری برای پرداخت دارند.

حکایت رکنی قفل گشا که مقفول مانده است/ وقتی مودیان فرار را بر قرار ترجیح می دهندبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مبحث رفاه اجتماعی گسترده تر ازآن چیزی است که به نظر میرسد. سیاست های اقتصادی اعمال شده در دولت ها اصولا رفاه اجتماعی را نیز شامل می شود. به عبارتی موفقیت اقتصادی در گرو رفاه اجتماعی تعیین می شود.

از جمله مهمترین سیاست های اقتصادی که در حال حاظر بسیار مورد توجه قرار گرفته است کنترل میزان فقر و نابرابری های درآمدی است. طبیعتا دولت برای کاهش فقر و برقراری برابری درآمد از ابزارهای اثر بخش استفاه میکند. دولت ها با استفاده از منابع کسب آمد در صدد آن هستند که توزیع درآمد زا بین شهروندان اصلاح کنند. مالیات از دیرباز به عنوان یک منبع درآمدی مهم و اصلی برای دولت محسوب شده است که برای تحقق اهداف مختلف اقتصادی استفاده میشود.

پرداخت مالیات همواره نقش اصلی را در دولت بازی میکند . در جوامع اقتصادی مختلف سه هدف تخصيص بهينه منابع، ثبات اقتصادي و توزيع عادلانه درآمد دنبال می شود یکی از سیاست های کنترلی این اهداف سه گانه سیاست های مالیاتی می باشد و رفاه اجتماعي را به دنبال دارد.

نظام های دولتی می توانند با اخذ مالیات های سنگین از افراد و واحدهای اقتصادی که درآمدهای کلان دارند شرایط را برای بهبودی  معیشت اقشار کم توان جامعه فراهم کنند و فاصله ی طبقاتی را کاهش دهند.

 مالیات تنها منبعی برای تامین هزینه های دولت نیست و از طریق مکانیسم های دیگرهم می تواند قدرت را از طبقات مختلف جامعه با لایه های دیگرانتقال دهد. اخذ مالیات و افزایش فرهنگ مالیاتی می تواند زمینه ای برای بالا بردن سهم مردم در پیشرفت جامعه باشد. واقعیتی که به دلیل توجه کمتر به فرهنگ سازی این اصل مهم تا کنون در کشور های جهان سوم یا در حال توسعه مقفول مانده است.

رکنی ار توسعه و اقتصادی پویا که هم می تواند قفل های زیادی را باز کند و هم وابستگی کشور به فروش سوخت های فسیلی را کاهش دهد. آرزویی که در سالهای گذشته و در دولت های مختلف فقط به یک رویای شیرین تبدیل شده است.

اما این اصل در برخی از کشورهای پیشرفته جهان اجرایی می شود؛ به گونه ای که مالیات بخش اعظمی از بودجه کشور را شامل شده و مردم کشور هم رضایتمندی مطلوبی  از دریافت صحیح مالیات و هزینه کرد صحیح آن در جامعه دارند؛ زیرا مبالغی که در قالب مالیات از طرف مردم به دولت پرداخت می شود دراشکال مختلف ارائه  خدمات عمومی بازخورد مناسبی دارد. از جمله این خدمات عمومی پرداخت کمک هزينه ماهيانه بلاعوض به کودکان، بيمه بيکاري، ارائه حمل و نقل عمومي؛ ساخت راه ها و ارائه امکانات رفاهی و تفریحی مناسب و همین طور ارائه خدمات مطلوب به بازنشستگان است.

در اصل با برقرای نظام مالیاتی جامع و کارآمد می توان بخش زیادی از فقر و موانع زندگی راحت را از بین برد. در کشورهای تک محصولی مانند ایران که بیشترین اتکای کشور به منابع زیر زمینی است دریافت مالیات به شرط ارائه ی خدمات عمومی مطلوب سیاستی مناسب به شمار می رود وشرایط رفاه شهروندان فراهم می شود.

هرچه مصرف ماليات در جامعه براي ارائه خدمات و بهبود رفاه اجتماعي، ملموس تر باشد، شهروندان با رضایت خاطر بیشتر اقدام به پرداخت  می کنند. ماليات‌‌ يک نوع هزينه اجتماعي است که شهروندان بابت مشارکت در تامين رفاه اجتماعي، آن را پرداخت مي کنند و بدون شک هر چه آثار شاخص هاي رفاه اجتماعي مشهودتر باشد افراد میل بیشتری برای پرداخت دارند.

گزارش از عطيه اسكندري

انتهای پیام/


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار