مصیب نعیمی کارشناس مسایل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با اتفاقات اخیر مصر اظهار داشت: بدون شک تحولات مصر از پیچیدگی خاصی برخوردار است و حرکت اولیه در این کشور در جهت پایان دوره استبدادی بود که در دوران حکومت حسنی مبارک به اوج رسید و بدون توجه به خواستههای مردم در مسیر سرکوب و اتخاذ رویکردی همسو با رژیم صهیونیستی قرار گرفت که موجب قیام همگانی مردم گردید.
وی افزود: مصر در مرحله بعد از انقلاب و سرنگونی با چالشهای جدیدی روبرو شد به نحوی که در یک دوره اخوان المسلمین حکومت را به دست گرفت اما به علت عدم وجود رهبری واحد و نقطه ضعفهای موجود، ارتش مصر و فرماندهی ارتش فرصت را غنیمت شمرد و نوعی کودتا برای سرنگونی دولت وقت انجام داد.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: پس از آن اتفاقات دو طیف در یک رویارویی با هدف براندازی یکدیگر در حال جنگ و درگیری قرار گرفتند، اتفاقات مصر را نمیتوان به دور از نفوذ برخی از کشورهای خارجی که مصر را نقطه مرکزی و مهم برای اهداف در منطقه میدانند دانست.
نعیمی تصریح کرد: متأسفانه در این میان جامعه مصر در یک تنش درونی و برخورد، به سمت یک ناآرامی دراز مدت گام برمیدارد، بالاخره مجموعههای مخالف دولت و یا حامیان آنها، نظامیان و عناصر دولت را هدف قرار میدهند و در برابر این اقدامات دولت هم با شدیدترین وضعیت اقدام به برگزاری دادگاههای سریع و صدور احکام اعدام جمعی برای مخالفین خود میکنند.
وی اظهار داشت: این اتفاقات صحنه را بسیار تاریک کرده و بحرانها با توجه به شرایط دشوار اقتصادی نوعی نگرانی را در صحنه مردمی و اجتماعی مصر ایجاد کرده است چرا که عدم استقلال این کشور قطعنا اثرات منفی در روند اقتصادی، ایجاد اشتغال و از بین بردن فقر دارد.
وی گفت: مصر در یک چرخش بسیار دشوار و خطرناک قرار دارد و اگر برخی افراد میانه رو و مؤثر در مصر نباشند قطعا این تنش و رویارویی میتواند مصر را برای سالهای طولانی به عقب برگرداند و این کشور را، نیازمند و تابع که خاص استعمارگران غربی است قرار دهد چنانکه مجددا طعمه سیاستهای توسعه طلبانه غرب قرار گیرد و مهمتر اینکه از گردونه مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از ملت مظلوم فلسطین حذف شود.
انتهای پیام/