کشورهای مختلف از جا به جایی گردشگران درآمدی بیش از 1250 میلیارد دلار در سال 2014 داشتند که در کشور ما به دلایل مختلف این سهم به نیم درصد رسیده است.

تراز مثبت گردشگری طی ایام تیر تا مهر ماه/ سهم نیم درصدی ایران در درآمدهای گردشگری در سال 2014به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مسعود سلطانی‌فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در نشست مشترک ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با ستادهای اجرایی استانهای سراسر کشور با محوریت برنامه نوروز 94 گفت: در ابتدا از تلاشهای اعضای خدمات هماهنگی سفر استانداران فرمانداران نیروی انتظامی و تمامی دست اندر کاران در این حوزه قدردانی و تشکر می‌کنم و امیدوارم تلاشهای یک سال گذشته که در چهارچوب اهداف و وظایف این سازمان در راستای خدمت‌رسانی به هموطنان  به عنوان مسافر بوده همچنان استمرار یابد و نتیجه موثری در ایام نوروز داشته باشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در ادامه بیان داشت: بحث توسعه گردشگری در همه کشورها به عنوان یکی از بخشهای فرهنگی و اقتصادی با هدف ایجاد تعاملات بیشتر بین مردمهای کشورهای مختلف و معرفی اماکن تاریخی و تفریحی توسط دولتها صورت می‌گیرد و در این زمینه کشورهای گوناگون سرمایه‌گذاریهای قابل توجهی داشته‌اند به طوری که در کشورهای توسعه ِیافته تا ده درصد از درآمدهای ناخالص ملی کشورشان را از این طریق به دست می‌آورند همچنین در زمینه اشتغال نیز از هر هفت نفر شاغل در دنیا یک نفر در حوزه گردشگری مشغول است.

وی در ادامه بیان داشت: در کشور ما علی‌رغم اینکه تصور می‌شود تمام تمرکز ما بر روی گردشگری داخلی است ولی ما برای توسعه تمامی ابعاد گردشگری اعم از داخلی و خارجی تلاش می‌کنیم.

سلطانی‌فر در ادامه به بیان گردش مالی بحث گردشگری در دنیا پرداخت و گفت: در دنیا گردش مالی در حوزه گردشگری تفریحی و تاریخی 6500 میلیارد دلار است و رغم درآمد کشورهای مختلف از جا به جایی گردشگران بیش از 1250 میلیارد دلار در سال 2014 بوده است که متاسفانه در کشور ما به دلیل مشکلات موجود سهمی در حدود نیم درصد داشته‌ایم که این رقم با توجه به قابلیتها و پتانسیلهای گردشگری کشور قابل قبول نیست.

معاون رییس جمهور در ادامه به افق چشم‌انداز 1404 در حوزه گردشگری اشاره و بیان داشت: با توجه به این چشم‌انداز و هدف ما باید بتوانیم تا سال 1404  ورود 20 میلیون گردشگر را با درآمدی حدود 30 میلیارد دلار داشته باشیم که در حال حاضر 4.7 میلیون مسافر با درآمد 6 تا 7 میلیون دلاری را داریم که امیدواریم بتوانیم با همکاری و تمرکز بیشتر طی سالهای آینده جهشی قابل توجه داشته باشیم.

وی در ادامه اظهار داشت: با تمام تلاشهای صورت گرفته در زمینه جذب گردشگران خارجی به داخل توانستیم طی ماههای تیر تا مهر تراز گردشگری را مثبت کنیم که امیدواریم این دستاورد تا پایان برنامه ششم ادامه داشته باشد.

سلطانی‌فر در خصوص گردشگری داخلی بیان داشت: مسافرتهای داخلی ما به دو بخش110 روزه  پرحجم و 250 روز کم حجم و کم ترافیک تقسیم می‌شود که مهمترین استراتژی سازمان ساماندهی زمانی و مکانی گردشگران داخلی است زیرا با توجه  به تمام امکانات و پتانسیل بالقوه باز هم در زمان پیک سفر مشکلاتی در این زمینه به وجود می‌آید.

معاون رییس جمهور در این زمینه بیان داشت: در نوروز سال گذشته از 1100 هتل، 600 آپارتمان و در حدود 1000 مسافرخانه کمتر از ده درصد مسافران به این اماکن رجوع کردند وبیشتر ْآنها در خانه‌مسافرها و اماکن شخصی اماکن اداری و کمپین‌ها و مدارس آموزش و پرورش ساکن شدند که این نشاندهنده این است که سازمان میراث فرهنگی باید بر روی اماکن مستقری گردشگران بیشتر تمرکز کند همچنین با اتخاذ سیاستهای جدید و مشخص کردن بسته‌های تشویقی اقشار مختلف مردم را درزمانهای کم سفر به مسافرتهای داخلی تشویق کنیم.

سلطانی‌فر در پایان خاطر نشان کرد: در زمینه مقصدهای گردشگری ما با تمرکز گردشگری در نقاط خاص روبرو هستیم به طوری که درصد بالایی از گردشگران تنها به ده نقطه کشور می‌روند که این ْآمار با توجه به پتانسیلها و جاذبه‌های متنوع گردشگری در ایران سازگار نیست.

انتهای پیام/
برچسب ها: گردشگر ، ایران ، خارجی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار