مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: استفاده‌ صحیح از کود شیمیایی و استفاده غالب از کود حیوانی می‌تواند سلامت محصولات و افزایش تولید محصولات کشاورزی را بدنبال داشته باشد.

احمد بایبوردی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مقدار و زمان مصرف کود دو عامل مهم براي کاربرد صحيح کودها و افزايش بازده مصرفي آنها است.

وی تصریح کرد: خاکها در اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدني و عناصر غذايي فقير مي شوند و نياز به کود پيدا مي‌کنند که براي جبران آن، مي‌توان طي يک برنامه زمانبندی مشخص اقدام به استفاده از کودهاي مختلف شيميايي، حيواني و گياهي نمود.

بایبوردی ادامه داد: بديهي است که مقدار کود مصرفي، بر اساس مقدار عناصر غذايي موجود در خاک، ميزان جذب عناصر توسط گياه و نياز گياه در طول دوره رشد تعيين مي‌شود.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: خاک‌ها بر اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدنی و عناصر غذایی فقیر می‌شوند و به کود نیاز می‌یابد که برای جبران آن، می‌توان طی یک برنامه‌ زمانبندی مشخص نسبت به استفاده از کودهای مختلف شیمیایی، حیوانی و گیاهی اقدام کرد.

وی افزود: هدف از زمانبندی مصرف کود، به‌دست آوردن بهینه‌ترین واکنش گیاه به کود است.

بایبوردی تاکید کرد: در حالت عدم توازن و تعادل تغذیه ای، مصرف کودها نه تنها موثر واقع نمی‌شود، حتی در بعضی مواقع در جهت عکس عمل کرده و کشاورزان را متحمل ضررهای اقتصادی فراوانی می‌کنند و به عنوان مثال در سطح ثابت پتاسیم، افزایش کود ازتی نه تنها افزایش عملکردی را به دنبال نداشته بلکه در بعضی مواقع منجر به کاهش آن نیز شده است.

انتهای پیام/ش
برچسب ها: سلامت ، محصول ، تبریز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.