واکنش فشار خون به تغییرات رژیم سدیم بسیار گسترده است و منجر به مفهوم "حساسیت به نمک" می شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، تاثیرات بالقوه روی رگ‌ها شامل کاهش وظایف اندوتلیوم می‌شود -پوشش داخلی رگهای خونی_ سلول‌های اندوتلیوم فعالیت‌هایی نظیر انعقاد، چسبندگی پلاکت و ایمنی را شامل می‌شود. افزایش مصرف سدیم باعث سفت شدن رگ‌ها می‌شود.

رژیم غذایی با سدیم بالا می‌تواند منجر به بزرگ شدن بافت عضلانی و هایپرترونی بطن چپ شود و همانطور که دیواره‌های قلبی سخت‌تر می‌شود، در نتیجه قلب کمتر قادر به پمپ کردن خون می‌شود.

مصرف بالای سدیم روی کلیه‌ها هم اثر گذار است و شواهد احتمال می‌دهند که باعث کاهش وظایف کلیه‌ها می شود.

مصرف سدیم، سسیستم عصبی سمپاتیک در مغز را حساس می‌کند و پاسخ به محرک‌های گوناگون به عنوان مثال انقباض ماهیچه‌ای اسکلتی افزایش می یابد و چنانچه مصرف سدیم بالاتر رود تاثیرات مخرب بر اندام‌ها نیز افزایش می‌یابد.

تقریبا 60 درصد از سدیم موجود در رژیم غذایی از غذاهای آماده نشات می‌گیرد و همچنین استفاده از نمک در غذاهای رستوران‌ها بیش از این مقدار در غذاهای خانگی است.




انتهای پیام/

برچسب ها: نمک ، سدیم ، قلب ، سلول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.