پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری اختصاص دارد.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ از آنجا که جمهوری اسلامی ایران تا کنون به دلایل مختلف به کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی حق مولف ملحق نگردیده به ویژه کنوانسیون بین المللی حمایت از آثار ادبی و هنری معروف به کنوانسیون برن و این موضوع به دلیل مخالفت ها و موافقت هایی که وجود داشته همواره چالشی بوده است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف تعمیم فرهنگ احترام به حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان و همچنین رفع خلاها و نواقص قانونی تصمیم گرفت تا پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط را به بررسی فرصت ها و چالش های حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری اختصاص دهد.

لادن حیدری دبیر اجرایی پنجمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با اعلام این خبر گفت: قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب 1348 از اثری که برای اولین بار در ایران منتشر شده حمایت می کند و سایر آثاری که برای اولین بار در خارج از کشور منتشر شده باشد از دایره حمایت آن خارج است و این قاعده نیز نشات گرفته از اصل سرزمینی بودن حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری است.

 وی ادامه داد: کشورها برای گسترش قلمرو سرزمینی حمایت از آثار ادبی و هنری یا به انعقاد موافقت نامه های دو یا چندجانبه می پردازند و یا در سطح بالاتر به عضویت معاهدات و کنوانسیون های بین المللی در حوزه حق مولف در می آیند تا در مقابل حمایت از پدیداورندگان آثار ادبی و هنری سایر کشورها برای پدیدآورندگان داخلی خود نیز حمایت کسب کنند.

مدیر کل حقوقی وزارت ارشاد با اشاره به انتصاب محمود صادقی نائب رئیس انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه به عنوان دبیر علمی این همایش، افزود:از آنجا که بررسی ابعاد مختلف موضوع الحاق به کنوانسیون برن تکلیف محوله از سوی دولت به این وزارتخانه است سعی گردیده در نشست های علمی همایش محورهایی از جمله پیامدهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیوستن ایران به معاهدات بین المللی حق مولف، قانون حاکم و مرجع قضایی صلاحیت دار در دعاوی بین المللی نقض حق مولف، مطالعه موردی تجربه کشورهای عضو کنوانسیون برن از نظر تاثیر بر قیمت تمام شده محصولات فرهنگی و بررسی مزایای ضمیمه کنوانسیون برن برای کشورهای در حال توسعه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

حیدری با مفید دانستن استفاده از تجربه سایر کشورها در این زمینه، از حضور کارشناسان سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) در این همایش خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی وزارت امور خارجه از معاون مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری در بخش فرهنگ و صنایع خلاق نیز به عنوان بالاترین مقام وایپو در حوزه حق مولف پس از مدیرکل، دعوت به سخنرانی در این همایش و حضور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران نموده است.

 وی افزود: از آنجا که نمایشگاه کتاب تهران مرتبط با صنعت نشر به عنوان یکی از صنایع وابسته به حق مولف است از نمایندگان وایپو دعوت شده در افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور که با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود؛ نیز شرکت کنند.

حیدری گفت: تلاش ما بر این است که از حضور کارشناسان وایپو در ایران حداکثر استفاده را داشته باشیم. به همین دلیل نشست هایی را با فعالان حوزه کتاب، فیلم و موسیقی ترتیب خواهیم داد تا در فضای بحث و گفتگو، طرفین به بیان دیدگاه ها و نظرات خود درباره موضوع حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری و به ویژه الحاق ایران به کنوانسیون برن بپردازند.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تقدیر از پایان نامه های برتر دانشگاهی در حوزه حق مولف هر ساله در اختتامیه همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط از پایان نامه های برتر دانشگاهی با موضوع حق مولف تقدیر می‌کند تا ضمن ارج نهادن به پژوهش‌های علمی و بالا بردن انگیزه دانشجویان برای کار در این حوزه، به تولید منابع علمی هم کمک شود.

حیدری در پایان از تمامی دستگاه ها و نهادهای دولتی و خصوصی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کرده اند؛ به ویژه وزارت امورخارجه و انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران تشکر کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.