هروی گفت: یکی از چالش‌های کنونی آموزش عالی مواجهه با حجم زیادی بالغ بر چند هزار صندلی خالی در دانشگاه‌های کشور است که این شرایط نتیجه عملکرد صرفاً کمی و به دور از کیفیت این حوزه در طی سال‌های قبل بوده است.

دکتر جواد هروی رئیس کمیته آموزش عالی مجلس در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران افزود: پیکره آموزش عالی سالها از رویه کمی آزرده خاطر است، نگرش‌های صرفاً یک جانبه و به دور از استاندارد‌های علمی و کیفی موجب شده تا این حوزه اکنون با مشکلاتی همچون بیکاری فارغ التحصیلان، عدم تناسب رشته‌ها با نیاز جامعه، کاهش انگیزه برای تحصیل و صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها روبرو شود.

وی گفت: آنچه مسلم است توجه به اینکه که اکنون برای حل مشکلاتی ریشه‌ای نباید شتاب زده عمل کرد و نیازمند جلسات متعدد با مراکز علمی و آموزشی و بازنگری در آیین نامه‌های درسی و رشته‌ای و حتی آیین‌نامه‌های دانشگاهی هستیم چرا که دیگر زمان آزمون و خطا به پایان رسیده است و در این شرایط باید بسیار سنجیده و کارشناسی شده عمل کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از رشته‌های دانشگاهی بالغ بر 50-60 درصد هیچ تناسبی با نیاز جامعه ندارند، خاطر نشان کرد: این عدم هماهنگی و نیاز سنجی اکنون کشورمان را با خیل عظیمی از فارغ التحصیلان بیکار حتی در مقاطع تکمیلی مواجه ساخته است و ضرورت دارد هر چه سریعتر این مشکلات ساماندهی شود.

وی ادامه داد: مشکل صندلی‌های خالی دانشگاه جدا از ارتباط مستقیم با رشته‌های ناکارآمد، ارتباط دیگری نیز با تعدد راه اندازی دانشگاه‌های متعدد در سالهای گذشته دارد که اکنون موجب شده چندین هزار صندلی خالی در دانشگاه‌‌ها وجود داشته باشد.

وی در پایان یادآور شد: بازدید‌های سرزده این کمیته ضمن شناسایی چالش‌های آموزش عالی برای بسترسازی حل این مشکلات است و این بازدید‌ها اغلب با مسئولین مراکز و دانشگاه‌ها همراه است که خود ویژگی مناسبی برای ایجاد همدلی مسئولان در حل مشکلات حوزه آموزش عالی خواهد بود.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار