به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، وقتی از رژیم بهاره صحبت می کنیم، منظور تغییر رژیم غذایی در فصل گرده افشانی گل ها و گیاهان است که ممکن است در برخی نقاط کشور با توجه به اقلیم آنها از اواخر زمستان شروع شود.
در برخی از نقاط دیگر کشور چهار فصل ما این رژیم از اواسط بهار آغاز می شود. حساسیت به گرده افشانی می تواند با پیروی از رژیم غذایی حساسیت زا و نامناسب، تشدید شود؛ مثلا مصرف گروهی از ریزمغذی ها و مواد غذایی مانند ویتامین E و روغن ماهی باعث تحریک و تشدید حساسیت فصلی می شود.
در این صورت، استعداد دیدن برای رویارویی با غذاها و واکنش نشان دادن در برابر آنها هم تغییر خواهد کرد. پیش واسطه های التهابی در بدن افراد مبتلا به حساسیت که خودسرانه از ویتامین E و روغن ماهی استفاده می کنند، تغییر می کند و تا بدن بخواهد خود را با این تغییرات تطبیق بدهد، مدتی طول می کشد.
در این مدت، ح-ساسیت غذایی در کنار حساسیت فصلی ایجاد خواهد شد. حتی در مواردی ممکن است فرد به آلرژی هم مبتلا بناشداما به دلیل این مصرف خودسرانه در فصل بهار دچار حساسیت غذایی شود و آن را به فصل گرده افشانی نسبت دهد.
به طور کلی، نمی توانیم رد پای تمام مواد و ترکیب های غذایی حساسیت زا را در برنامه غذایی خود پیدا و آنها را حذف کنیم اما اگر فردی به تجربه متوجه شد به یک ماده غذایی خاص حساسیت دارد، باید از مصرف آن پرهیز کند.
مصرف گردو هم می تواند تورم لب، حساسیت و خون مردگی های ریز حفره دهان را برای گروهی از افراد در پی داشته باشد.
افراد مبتلا به حساسیت های خوراکی، تماسی یا استنشاقی باید در فصل بهار در مصرف خوراکی های حساسیت زایی مانند کیوی، گوجه فرنگی، بادام زمینی، انگورهای دارای رنگدانه بنفش (معروف به انگور شاهی) و سبزی های کرکی (مانند گزنه و برخی گونه های پونه) هم محتاط باشند، ضمن اینکه باید تا فروکش کردن حساسیت ناشی از گرده افشانی تا حد ممکن دور مصرف بادمجان، مخصوصا بادمجان های پردانه را که سولانین بیشتری دارند، خط بکشند.