معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، از اجرای حدود 55 تا 60 میلیون تن پروژه در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: باید به روند توسعه ادامه داد تا در سهم خوراک پتروشیمی به جایی برسیم که حتی یک قطره نفت خام به خارج صادر نشود.

محمدحسن پیوندی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن؛ درخصوص وضیعت صنعت پتروشیمی با واگذاری به بخش خصوصی اظهار داشت: این صنعت بعد از واگذاری دچار تحول بزرگی شد به طوری اجرای اصل 44 قانون اساسی تقریبا آخرین لحظات خود را طی می‌کند تا با این روند وضیعت شرکت‌‌ها تثبیت و برنامه توسعه‌ای برای آنها تدوین شود. 

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: آنچه که مربوط به شرکت ملی صنایع پتروشیمی است وضع تولید فعلی و ارتباط آن با وزارت نفت از نظر خوراک و مشکلاتی که از خصوصی سازی بوجود آمده مطرح بود؛ مشکل کمبود خوراک در سال گذشته برطرف شد به طوری که حدود 4 میلیون تن نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشتیم. 

پیوندی از اجرای حدود 55 تا 60 میلیون تن پروژه در صنعت پتروشیمی خبر داد و افزود: حدود 40 میلیون تن در عسلویه اجرا می‌شود که هم‌اکنون با روند توسعه خوبی پیش می‌رود. همچنین ال سی فاینانس چین برای برخی از پروژه‌ها از جمله مسجدسلیمان و واحد متانول عسلویه باز شده است تا جایی که کارهای اجرایی در فاز دوم عسلویه شروع شده که دو برابر فاز یک است. 

راه‌اندازی فازهای 16 و 15 در سال‌ جاری 

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: امسال با راه‌اندازی فازهای 16 و 15 کمبود خوراک پتروشیمی برطرف خواهد شد. همچنین خط لوله غرب ظرف پایان سال‌ جاری و اوایل سال آینده کامل می‌شود که حدود یک میلیون و 200 هزار تن پلی اتیلن از خط لوله اتیلن غرب و از واحد کرمانشاه، سنندج و مهاباد به ظرفیت کشور اضافه خواهد شد. 
 
پیوندی افزود: واحدهای کوچکی از جمله کاویان، ماهشهر، تخت جمشید، واحد گوگرد شیمیایی مرودشت شیراز، پردیس عسلویه نیز در دست اجراست. بنابراین صنعت پتروشیمی به دلیل مزیت‌های خاص خودش به رشد خود ادامه خواهد داد و امیدواریم با پتانسیل‌هایی که ایجاد می شود مجموعه دولت، مجلس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و کمیسیون صنایع ما را در برنامه ششم توسعه کمک کنند تا به اهداف عالی پیش‌بینی شده در این صنعت دست پیدا کنیم. 
 
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: امیدواریم 60 میلیون تن ظرفیت فعلی به اضافه 60 میلیون تن ظرفیت در حال اجرا و 60 میلیون تن ظرفیت طراحی برای چشم انداز 1404 بتوانیم به 180 میلیون تن ظرفیت تولید در کشور دست یابیم. 

کمتر از یک‌ ماه آینده نرخ خوراک مشخص می‌شود 

وی در خصوص قیمت خوراک پتروشیمی گفت: دستورالعمل و آیین نامه قیمت خوراک با مصوبه مجلس با همکاری سه وزارتخانه نفت، صنعت و معدن و تجارت و اقتصاد در سال گذشته تدوین شد. هم اکنون سه وزارتخانه با محوریت وزارت نفت و صنایع پتروشیمی آیین نامه قیمت خوراک را بررسی می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود کمتر از یک‌ماه آینده قیمت خوراک نهایی شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند در این صنعت سرمایه‌گذاری کنند. 

پیوندی راجع به تحقق اقتصاد مقاومتی در این صنعت گفت: اقتصاد مقاومتی در صنعت پتروشیمی ترجمان دقیق فرمایشات مقام معظم رهبری است، بنابراین هر مولکول یا هیدروکربوری که به محصول پتروشیمی تبدیل می‌شود گام بزرگی به سمت اقتصاد مقاومتی است که در نهایت منجر به ارزش افزوده بیشتر در این صنعت می‌شود. 

محصول خام نباید به خارج صادر شود 

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: دلیلی ندارد که محصول خام از کشور صادرات شود. بدون تردید 5 تا 7 درصد کل مواد نفتی هیدروکربور وارد صنعت پتروشیمی نمی‌شود و 95 درصد به شکل نفت‌خام به خارج صادر می‌شود. 

پیوندی تاکید کرد: هم‌اکنون 45 میلیون تن محصول در این صنعت تولید می‌شود که حدود 40 درصد صادرات غیرنفتی و 22 میلیارد دلار ارزش این محصول تولیدی است که 12 میلیارد دلار آن صادر می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: باید به روند توسعه ادامه داد تا در سهم خوراک پتروشیمی به جایی برسیم که حتی یک قطره نفت خام به خارج صادر نشود بلکه با احداث پتروپالایشگاه حداکثر محصول تولیدی پتروشیمی و فرآورده را به خارج صادر کنیم. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار