به گزارش
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛
حسن عابدی در گفتگو با روابط عمومی دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با ابراز رضایت از كیفیت متون نمایشی رسیده به این جشنواره، گفت: از میان 127 اثر رسیده در بخش مسابقه، 33 اثر در مرحله بازخوانی انتخاب شدند كه دارای كیفیت و استاندارد مدنظر ما به جهت عدم پرداخت شعاری و عدم پرداخت سطحی به مقوله رضوی بود.
دبیر تخصصی دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی افزود: در این مرحله، آثار مختلفی از سراسر ایران بجز چند استان در بخش مسابقه وجود دارد كه نشان میدهد گستردگی جشنواره خوب است.
*اصراری نداشتیم تعداد آثار بخش مسابقه، بالا باشد
وی با اشاره به وجود بخش مسابقه، بخش تولید مشترك و بخش میزبان در این جشنواره، تصریح كرد: اگرچه در بخشهای مختلف، آثاری انتخاب خواهد شد ولی ما هیچ اصراری نداریم كه بخش مسابقه، دارای تعداد آثار بالا باشد چراكه كار كیفی مدنظر است و خوشبختانه به زعم هیئت داوران، چند اثر وجود دارد كه برای جشنواره تئاتر رضوی نگارش شده كه دارای كیفیت خوبی است و امیدواریم بتوانند در تولید نیز به یك اثر قابل قبول و موفق تبدیل شوند.
عابدی درباره برخی اعتراض ها به داوریهای اولیه در دهمین جشنواره تئاتر رضوی، توضیح داد: تنها یك مورد اعتراض وجود داشت كه ناشی از سوءبرداشت آن شخص از فراخوان جشنواره بود و گمان كرده بود این نكته كه متن باید برای جشنواره رضوی نوشته شده باشد، به آن معناست كه صرفا برای این دوره از جشنواره نگارش شده باشد درحالیكه منظور فراخوان بر این بود كه متن ارسالی برای جشنواره رضوی باشد و این امر میتواند از دوره نخست تا دوره دهم را دربرگیرد.
دبیر تخصصی دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی ادامه داد: همچنین بر اساس قواعد جشنواره، آثاری پذیرفته میشد كه اجرای عموم نداشته باشد و در جشنواره دیگر هم شركت نكرده باشد؛ كه به آن معنا بود نمایشنامه مذكور تا زمان اعلام فراخوان، توسط همین كارگردان و همین بازیگران در جای دیگر كار نشده باشد.
وی بیان كرد: متاسفانه در كشور ما برخی قاعده جشنواره را نمیپذیرند؛ درحالیكه اگر برای جشنوارهای اثر فرستاده و رد شد، اینكه بگوییم چرا اثر ما رد شدیم یا چرا بقیه آثار انتخاب شدند، صحیح نیست و این فرهنگ خوب و پسندیده نیست.
*جشنواره دهم تئاتر رضوی شاهد كمترین اعتراض به داوریها بوده است
عابدی با بیان اینكه هیئت داوران دهمین جشنواره تئاتر رضوی از بهترین اساتید تئاتر هستند، ادامه داد: این جشنواره، شاهد كمترین اعتراض به داوریها بوده؛ چراكه كارها، خوب و قضاوتها مناسب بوده و كیفیت، ملاك اصلی جشنواره دهم رضوی است.
وی در ادامه به اثری سه اپیزودی كه به سفارش دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، از سوی میلاد اكبرنژاد نوشته شده، اشاره كرد و توضیح داد: سه اپیزود مختلف این نمایشنامه توسط سه كارگردان صاحب نام از سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی آماده میشود كه «بوسیدنت به وقت تگرگ» نام دارد و حسین ابراهیمی از خراسان جنوبی، علی حاتمینژاد از خراسان رضوی و محمد شاكری از خراسان شمالی، هر كدام در استانهای خود این اپیزودها را آماده و در جشنواره اجرا میكنند.
دبیر علمی دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با اشاره به اینكه هر سه اپیزود از نظر محتوایی به هم ربط پیدا میكنند، افزود: در جلسهای با حضور نویسنده اثر، درخصوص تحلیل، طراحی صحنه و ... ، همفكریهایی خواهد شد.
گفتنی است دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی 25 الی 29 مرداد ماه سال جاری در استان خراسان شمالی(بجنورد) به دبیری حسین ثابت قدم وحید برگزار میشود.