به گزارش
حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بهرام عبادپور ادامه داد: بازده حدود 23 الی 24 درصدی با P/E معادل 5 برای این صنعت در بازار سرمایه متصور است اما این صنعت، در چند سال گذشته دستخوش عوامل داخلی و بیرونی متفاوتی بوده است.
عبادپور گفت: به نظر میرسد سال 91 که بالاترین نرخ بازدهی 60 درصدی برای این صنعت روی داد متاثر از تورم و نوسانات ارزی بود و دلایل افت اخیر نیز هدفمندسازی یارانه و افزایش هزینههای تولید بوده که از بهره مالکانه شروع شده و تا حاملهای انرژی و هزینههای کارگری ادامه داشته است.
وی افزود: از طرف دیگر، تقاضای زیادی هم وجود ندارد و رکود مسکن جوابگوی تولید نیست.
عبادپور در ادامه در خصوص این عوامل اشاره داشت: اگر در صنایع فلزی ما این عوامل رفع شده و یک جذابیتهایی به وجود بیاد و بازارهای موازی مثل بانکها سپردههای خود را متعادل کنند، میتوان چشمانداز خوبی را برای صنایع فلزی متصور بود .
وی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه بحشی از اقتصاد ممکلت است که متاثر و در تعامل مستقیم با اقتصاد است، وقتی رکود در اقتصاد حاکم می شود و با تلاش دولت تورم کنترل شده، ولی رکود باقی میماند، بازار سرمایه هم از این قضیه متأثر میشود.
عبادپور گفت: حرکتهای مختلفی باید در عرصه ملی صورت بگیرد که یک سری از حرکتها مخصوص بازار سرمایه است. طبیعتا این حرکتها با مدیریت جدید در بورس، مثل شفافیتهای اطلاعاتی، انتشار مستقیم اطلاعات و سیستم تدان روی داده است که از این طریق، دسترسی عمومی به اطلاعات رخ داده و بستر اولیه برای حرکتهای بعدی را ایجاد میکند.
رئیس هیأت مدیره فولاد دامغان در ادامه بیان داشت: سیاست مدیران اقتصادی جدید هم بر این رویه است که نرخ سود را جا به جا کنند تا نقدینگی را در بازار سرمایه افزایش دهند.
وی در ادامه افزود: وقتی سرمایهگذاری وارد بازار سرمایه میشود یکی از انگیزههای وی برای سهامداری، DPS سهام است که هر گاه این متغیر افزایش یابد، بهره مندی از آن سهم نیز افزایش مییابد. در کنار آن، عایدی هم یکی از نکات مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد تا سرمایهگذاری موفقی صورت بگیرد.
انتهای پیام/