تبریز؛

تغدیه دام، ارتباطی مستقیم با تولیدمثل در جمعیت دامی

استادیار گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز گفت: نگاه تخصصی و حرفه‌ای در بحث تغذیه دام مهم است، اگر در دامداری به برخی مسایل تغذیه‌ای توجه نشود، تولیدمثل کاهش می‌یابد برای مثال اسیدهای چرب باید در جیره غذایی اضافه شود چون فیزیولوژی دام را بهبود می‌بخشد.

تغدیه دام ، ارتباطی مستقیم با تولیدمثل در جمعیت دامیبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از تبریز؛ سید مهدی بانان خجسته افزود: به طور معمول کارکنان شاغل در دامداری‌ها پس از چند سال بدون آموزش و به طور تجربی دانستنی‌های خود را می‌افزایند، برگزاری دوره‌ها یا سمینارهای آموزشی منجر به آموزش بهینه کارکنان دامداری‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: آموزش حرفه‌ای به کارکنان دامداری‌ها را باید از عوامل تاثیرگذار در افزایش شیر و گوشت قلمداد نماییم.

بانان خجسته ادامه داد: تغذیه در مبکروارگانیسم‌های شکمبه نشخوارکنندگان تاثیر دارد و در‌این میان جمعیت‌این میکرو ارگانیسمها مهم است و اگر در جیره غذایی اشتباهی حاصل شود، کاهش وزن و اُفت شیر و گوشت مشهود است.

استادیار گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: جیره غذایی و امور بهداشتی باید بر اساس وضعیت اقلیمی‌هر منطقه تعریف شود و کیفیت جیره غذایی هم در علوفه و هم در کنسانتره حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: با استفاده از اسپرم‌های انتخاب شده و مرغوب و بارور نمودن دام‌های ماده، گوساله‌های حاصل بهنژادی خوبی دارند و به نوعی اصلاح نژاد و خالص سازی ژنی در دام‌ها دیده می‌شود.

استادیار گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز افزود: توسعه نژادهای دومنظوره عاملی برای افزایش ماندگاری دام است، لازم به ذکر است که ماندگاری دام یعنی مدت زمانی است که دام تولید دارد.

وی افزود: در دام‌های تراریخته بر اساس روش‌های ژنتیکی تولید افزایش می‌یابد. 

بانان خجسته تاکید کرد: پشتیبانی دولت می‌تواند در تشویق و ترغیب دامداران نقش بسزایی دارد و با پرداخت یارانه و پشتیبانی مالی در تولید اثرگذار است.
 
انتهای پیام/ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.