رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 90 درصد مردم در پرداخت هزینه های درمانی مشکل دارند، گفت:افزایش تعرفه برای گروه خاصی از جامعه پزشکی دید مردم را نسبت به این قشر خدشه دار می کند.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای  اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران  با بیان اینکه تعرفه ها در سال گذشته به اندازه کافی افزایش داشته است ؛اظهار داشت : با افزایش تعرفه ها مخالفم زیرا دید عموم مردم را نسبت به این قشر خدشه دار کرده و زیر سوال می برد.

وی با اشاره به اینکه برخی افزایش ها در سال گذشته بیش از حد منطقی بود، افزود: با وجود افزایش تعرفه ها باز هم نارضایتی در جامعه پزشکی مشاهده می شود که به نظر می رسد باید کار بیشتری در این زمینه انجام شود تا شاهد این همه تنش نباشیم.

وی با اشاره به تزریق بودجه در نظام سلامت ادامه داد : سال گذشته 10 درصد از درآمد هدفمندی یارانه ها و یک درصد از ارزش افزوده کالاها به نظام سلامت اختصاص یافت که علاوه بر بودجه سالانه حدود 8 هزار میلیارد تومان به سیستم بهداشت و درمان اضافه شد که در سال جدید نیز این روال ادامه خواهد داشت .

شهریاری با بیان اینکه تزریق بودجه به نظام سلامت سبب شد تا وزارت بهداشت بتواند طرح تحول سلامت را در راستای کاهش پرداخت از جیب مردم پیاده سازی کند، تصریح کرد:با اجرای طرح تحول سلامت، میزان پرداخت از جیب بیمار در بخش دولتی کاهش چشمگیری داشته اما افزایش تعرفه  خدمات سرپایی و پاراکلینیک فشار زیادی را به مردم وارد می کند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه افزایش تعرفه در بخش سرپایی و پاراکلینیک در برخی قسمتها تا 150 درصد هم بوده است، خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه ها باید تحت پوشش بیمه قرار می گرفت تا مردم در پرداخت هزینه های این خدمات دچار مشکل نشوند .

وی با تاکید بر اینکه افزایش تعرفه برای برخی از رشته های پزشکی توجیه پذیر است، گفت : گروههای غیر جراحی مانند پزشکان عمومی ؛روانپزشکان و بطور کلی گروههایی که ابزار جراحی ندارند باید مشمول افزایش تعرفه باشند تا درآمدشان نزدیک به پزشکان جراح باشد .

به گفته شهریاری در بین گروههای جراحی نیز عدالت بین رشته ای وجود ندارد، بطوری که برخی از آنها دریافتهای بالایی دارند اما برخی دیگر مانند جراحان عمومی کمترین میزان تعرفه برایشان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به عملکرد ضعیف سازمان های بیمه گر اذعان داشت: با توجه به پوشش ناکافی بیمه در ارائه خدمات مطلوب به بیماران بیشتر بار پرداختها بر دوش دولت است که آن هم توان پرداخت منابع کافی به بیمه ها را ندارد.

وی افزود: تا زمانی که بیمه‌ها پوشش خوبی نداشته باشند، مشکلات زیادی گریبانگیر مردم خواهد بود چون میزان پرداخت از جیبشان کاهش ندارد .

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به هدف اصل 44 که در راستای واگذاری امور به بخش خصوصی و کاهش فشار از دوش مردم بود خاطرنشان ساخت : واگذاری تصدی گری به بخش خصوصی و مردم و همچنین برون سپاری خدمات باید در جهت کاهش هزینه ها باشد در حالی که برون سپاری در کشور ما به معنای چند برابر شدن هزینه های پرداختی از جیب مردم است .


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.