به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، محقق گیاهان دارویی مرکز تحقیات کشاورزی ومنابع طبیعی مازندران با بیان اینکه از بعضی از گونه های بلوط استفاده های متعدد صنعتی و دارویی بعمل می آید گفت: قسمت مورد استفاده بلوط میوه ،پوست،گال وبرگ آن است که از قدیم در طب سنتی ایران نیز مورد استفاده بوده است.
اکبرزاده افزود:همه قسمتهای بلوط حاوی تانن است که طعمی تلخ وگسی دارد وبه شدت قابض است که در میان گیاهان، بلوط وفرآورده های آن از منابع غنی تانن هستند.
وی تصریح کرد:برای استفاده دارویی از پوست بلوط باید آن را در فصل بهار برداشت کرد ،ترکیبات مهم آن عبارتند ازساپوتین به میزان 10 تا15 درصد ،اگزالات کلسیم ،نشاسته ،رزین،پکتین،لولین ،موسیلاژ،مواد موثر میوه نیز تانن ،ویتامینهای ب،س ،املاح معدنی،اسید گالیک ،آلاژیتاتین ومواد موثر گال نیز تانن ،رزین ،اکسالات کلسیم، واسیدهای مختلف است.
محقق گیاهان دارویی مرکز تحقیات کشاورزی ومنابع طبیعی مازندران درباره نحوه استفاده از بلوط گفت:میوه بلوط را کاملا رسیده واز پیاله های خود جدا شده جمع آوری می کنندسپس میوه ها را بو می دهند وبا این کار نشاسته موجود در آن تبدیل به صمغ نشاسته ای می شودوتانن های تلخ آن از بین می روداین میوه برای کسانیکه به اسهال شدید وورم غدد مبتلا هستند موثر است.
اکبرزاده افزود:برگهای تازه بلوط برای زخمهایی که دیر التیام یابند بکار می برند،گالهای درخت را برای تهیه تانن خالص که موارد مصرف بسیاری در داروسازی دارد ازجمله توقف خونریزی بینی یا زخمها استفاده می کنند،این گالها در اثر نیش حشرات در پوست درخت بوجود می آیند.
وی تصریح کرد :پوست این درخت قابض ،ضد التهاب ویبوست آوراست البته مصرف آن به مقدار زیاد موجب حالت تهوع می شود ،به صورت جوشانده برای درمان بیماریهای معده ،روده واسهال استفاده می شود ونیز جوشانده آن به ورت کمپرس وحمام برای درمان سرمازدگی وخارش پوست استفاده می شود
بگفته این محقق ساپوتین موجود در گیاه خلط آور بوده وبرای بازکردن راههای تنفسی مفید ومصرف موضعی آن نیز التهابات پوستی را کاهش می دهد ومهترین اثرات گا ل نیز عباتند ازضد درد،ضد سم آلکالوئید،خواب آورر،آرامبخش،وکاهنده قند خون است.
انتهای پیام/ح