تسخیر دنیای کودکان با بازی‌های رایانه‌ای

بازی‌های رایانه‌ای باعث ایجاد خشونت در کودکان و نمایان شدن آن در رفتارهای آن‌ها می‌شود، طوری که کودک در شخصیت‌های کارتنی غرق شده و به تدریج مجب منزوی شدن آن‌ها خواهد شد.

تسخیر دنیای کودکان با بازی‌های رایانه‌ایبه گزارش خبرنگارحوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز به دلیل پیشرفت علم و فناوری، بازی‌های کودکان و نوجوانان هم به نوعی تغییر کرده است. با ورود فناوری جدید به دنیای کودکان، سرگرمی‌های زیادی از جمله بازی‌های رایانه‌ای گسترش یافته است و روز به روز هم بازی‌های جدید و سرگرمی‌های بیشتری کشف می شود. بعضی از این بازی‌ها طوری طراحی شده است که دقیقا با ذهن روان کودکان بازی می‌کند و تاثیر عمیقی بر روی آن‌ها می‌گذارد، به طوریکه کودک با بازی کردن ممکن است روحیه خشن بگیرد و با همسالان خود نیز رفتار خشنی داشته باشد و یا از این بازی‌ها و شخصیت‌های آن الگوبرداری منفی کند.

بعضی بازی‌ها که در آن خشونت وجود دارد، طوری طراحی شده که همراه با اسلحه و یا حرکات زد و خورد است. کودکان آنقدر محو فضای این بازی‌ها می‌شوند که دیگر هیچ توجهی به اطراف خود ندارند و در دنیای آن شخصیت‌های کارتنی غرق می شوند که باعث گوشه گیری و منزوی شدن آن‌ها می‌شود.

*والدین نقش مهمی در تاثیر این بازی‌ها دارند!

برخی از والدین شاغل به علت خستگی ناشی از کار زمانی برای بازی کودکان خود نمی‌گذارند، به همین علت خستگی ناشی از کار زمانی برای بازی کودکان خود نمی‌گذارند، به همین دلیل آن‌ها را به سمت بازی‌های رایانه‌ای سوق می‌دهند. آن‌ها با خرید بازی‌های با نسخه جدید، کودکان خود را نسبت به بازی‌های رایانه‌ای وابسته تر می‌کنند که این امر موجب دوری فرزند از والدین خواهد شد.

بازی‌های رایانه‌ای باعث تغییر رفتار، تغییر نگرش نسبت به اطراف و در نهایت گریز از دنیای واقعی به دنیای آدم‌ها و شخصیت‌‌های کارتنی می‌شود.

*آیا با ورود بازی‌ها و تکنولوژی جدید ذهن کودکان ما فعال‌تر شده است؟

هر بازی مربوط به زمان خود است، در عرصه تکنولوژی در زمان حاصل، بعضی از بازی‌ها حتی به ذهن کودک کمک می‌کند. اینترنت در عرضه محصولات رایانه‌ای و الکترونیکی همگی جهت رفاه بشر کشف و ساخته می‌شوند، همانطوری که پزشکان توانسته با استفاده از "دی ان ای" پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه زندگی انسان‌ها بوجود آورند.

کودکان دنبال ایده‌های نو هستند، اگر این بازی‌‌ها‌‌ آموزشی باشند، و به صورت صحیح ارائه شوند، می‌توانند هیجانات و ایده‌های خود را به صورت خیلی خوب ارائه دهند که این هیجانات ممکن است کودک را به یک مخترع یا انسان خلاق در زمینه تکنولوژی و فناوری تبدیل کند.

*مصاحبه با چند نوجوان درباره بازی‌های رایانه‌ای:

حسین 16 ساله می‌گوید: الان زمان امکانات است، گوشی‌ها و تبلت‌ها و رایانه‌ها را کنار گذاشته‌ایم، خیلی حوصله‌مان سر رفته است و فقط ذهنمان به بازی‌های رایانه‌مان است که در آن عقب مانده‌ایم. بازی‌های جدید هم هیجان زیادی دارد و همین باعث شده تمام وقتمان را بگیرد. وقتی از مدرسه می‌آییم، اولین کار این است که سراغ گوشی می‌رویم و شروع به بازی می‌کنیم، این کار باعث شده دیگر مزاحم مادرمان نشویم و خانواده‌مان هم از این کارمان استقبال می‌کنند. آنقدر مشغول بازی می‌شویم که از همه جا بی خبر هستیم. من عاشق پلی استیشن هستم، حتی شاید تا دیر وقت هم بیدار می‌مانم و مشغول بازی هستم. بعضی بازی‌ها طوری هستند که دوستانم و یا حتی خودم به آن عکس العمل نشان می‌دهیم و از شخصیت‌های آن تقلید می‌کنیم و دوست داریم مانند آن‌ها باشیم. بازی‌های والدین ما درست است که خیلی برایشان جالب و هیجان دار بود ولی ما نیاز داریم انرژی‌مان را جایی تخلیه کنیم. من خودم وقتی از مدرسه تعطیل می‌شوم، به باشگاه می‌روم بعد از آن دیگر بیکار هستم، که سراغ رایانه و بازی‌های آن می‌روم و تا دیر وقت پای سیستم می‌نشینم که این باعث شده حتی صبح از خواب دیر بیدار شوم و دیر به مدرسه برسم، حتی به درس‌هایم هم لطمه وارد شده.

*دنیای جوان تقریبا دارد با دنیای مجازی و رایانه‌ها شکل می‌گیرد

هروقت حوصله‌شان سر می‌رود، گوشی، تبلت و کامپیوتر می‌شود دست و خانواده انواع مختلف بازی دانلود می‌شود و ساعت‌ها وقتشان را با آن می‌گذرانند.

بازی‌های دهه 50 و 60 چقدر زیبا بود، هفت سنگ، لی لی، وسطی و... دور هم بودن، شادی بود و هیجان؛ آنقدر میخندیدند که انرژی دیگر نمی‌ماند، حالا این رایانه و تکنولوژی و فناوری شده تمام هم و غم کودکان امروز.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار