رئیس انجمن پزشکان کودکان با بیان علل اسهال، گفت: میکرب‌ها، ویروس‌ها، اختلال در جذب روده و عدم تحمل کودک نسبت به شیر گاو، آب غیربهداشتی و نجوشیده، شیشه شیر آلوده و غلظت بالای شیر خشک می‌تواند موجب اسهال در کودکان شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فارس، غلامرضا خاتمی در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره علل اسهال در کودکان، اظهار داشت: اسهال یکی از گرفتاری‌های شایع کودکان است و به طور عمده در کودکان زیر 2 سال دیده می‌شود. اسهال کودک را به سمت کاهش وزن می‌برد و در صورت تکرار می‌تواند موجب سوء تغذیه در او شود.

* علل اسهال در کودکان

این فوق تخصص گوارش اطفال گفت: عوامل به وجود آورنده اسهال در کودکان متفاوت است میکروب‌ها، ویروس‌ها، اختلال در جذب روده و عدم تحمل کودک نسبت به شیر گاو می‌تواند موجب اسهال شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر عوامل میکروبی و ویروسی در ایجاد اسهال، تصریح کرد: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند تا حد زیادی از اسهال ناشی از عوامل میکروبی و ویروسی در امان هستند و اگر به اسهال مبتلا شوند زودتر از کودکانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند بهبودی می‌یابند.

وی افزود: شیر مادر بهترین غذا برای کودکان زیر 2 سال است زیرا مواد موجود در آن برای اصلاح اسهال و درمان کودک مفید است.

رئیس انجمن پزشکان کودکان اظهار داشت: حدود 20 سال پیش کودکان بر اثر اسهال از بین می‌رفتند و مرگ ناشی از اسهال در کودکان زیر 5 سال زیاد بود اکنون این تعداد کم شده است و علت آن آشنایی مادران با بروز، پیشگیری و درمان اسهال است.

* تغذیه با شیر مادر راهی برای پیشگیری از اسهال


این فوق تخصص گوارش با بیان اهمیت پیشگیری از اسهال در کودکان، گفت: تغذیه با شیر مادر می‌تواند تا حد زیادی از بروز اسهال در کودکان پیشگیری کند. همچنین برای پیشگیری از بروز اسهال در کودکانی که از شیر مادر محرومند باید مواردی را رعایت کرد و آگاهی لازم را به مادران داد.

وی افزود: برخی مادران از آب غیربهداشتی برای تهیه شیر خشک استفاده می‌کنند در حالیکه توصیه می‌شود حتی اگر آب تصفیه شده با دستگاه‌های تصفیه خانگی وجود دارد از آب جوشیده و سرد شده برای تهیه شیر خشک استفاده شود.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ادامه داد: همچنین شستن شیشه شیر پس از هر بار استفاده برای جلوگیری از آلودگی آن و پیشگیری از اسهال لازم است. از طرفی برخی مادران بر اثر ناآگاهی یا به طور عمدی تعداد پیمانه‌های شیرخشک را زیادتر از حد معمول در نظر می‌گیرند این در حالی است که برای هر پیمانه 30 سی‌سی آب لازم است یعنی 4 پیمانه شیرخشک 120 سی‌سی آب لازم دارد و چنانچه 5 پیمانه شیرخشک یا بیشتر در 120 سی‌سی آب ریخته شود غلظت آن بیشتر از حد معمول می‌شود و برای کودک ضرر دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت:‌ همچنین کاهش غلظت شیرخشک با در نظر گرفتن پیمانه‌های کمتر نیز موجب سوء تغذیه و کاهش وزن کودک می‌شود.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
سلام دخترم سه ماهشه شیرخشک نان اوپتی پرو بهش میدم ولی اسهاله روزی چند بار دستشویی میکنه اگه بهش ببلاک بدم خوب میشه به نظرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۶ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
سلام من دخترم سه ماه روتموم کرده وزنش ۵/۲۰۰گرم هستش ازاول شیرخشک میخوره ببلاک میدادم مدتی وزن نگرفت بامشورت پزشک اپتامیل دادم بهش نزدیک دوهفته هستش امااستفراغ میکنه روزی سه چهارباروامروزسه باردستشویی کرده کسی هست مشکل شبیه ب من روداشته باشه ک حل شده باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۵ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
سلام من پسر دوماه دارم ازشیرخشک استفاده میکند شیر مارد بعلت مریضی ازروزاول داده نشده بچه ۳روزه اسهالی ابکی شده باید چکار کنیم داخل هر ۹۰سی سی آب ۳پیمانه شیر خشک میریزیم
Afghanistan
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹
سلام من ۱۸۰لیتر ۶پیمانه میدم شیر خشک آیا درست یانه
Iran (Islamic Republic of)
مرضیه ناصری
۰۰:۲۸ ۲۱ دی ۱۳۹۵
سلام ببخشید من با سی نیلی متر آب سه پیمانه شیر خشک دادم . الان چی کار کنم چه مشکلی به وجود میاید؟
آخرین اخبار