تیم تحقیقاتی در دانشگاه Texas الیافی رسانا که می‌توانند تا چهارده برابر طول اولیه کشیده شوند را تولید کردند.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت phys.org، تیم تحقیقاتی بین‌المللی در دانشگاه Texas در Dallas الیافی الکتریکی که می‌تواند تا چهارده برابر طول اولیه و 200 رسانایی الکتریکی بیشتر داشته باشد را تولید کردند.

این تیم تحقیقاتی از الیاف‌های جدید برای ساخت ماهیچه‌های مصنوعی استفاده کردند. این الیاف بسیار مفیدتر از خازن‌هایی هستند که ظرفیت ذخیره انرژی را تا ده فولد افزایش می‌دهند.

در پژوهشی که در مجله علوم منتشر شد، محققان چگونگی ساخت الیاف به وسیله بسته‌های هوا و برگه‌هایی از نانولوله‌های کربن با رسانندگی بالا را توضیح دادند.

اما الیاف معمولی پرکاربرد نیستند، زمانی که الیاف معمولی کشیده می‌شوند، افزایش طول و کاهش سطح مقطع جریان الکترون‌ها از طریق مواد با محدودیت مواجه می‌شود.

Ray Baughman نویسنده ارشد این مقاله و مدیر مؤسسه MaCDiarmid می‌گوید: هر ابر کشش در الیاف رسانای جدید که به عنوان غلاف هسته‌ای نیز کاربرد دارد، باعث تغییر کوچکی در مقاومت الکتریکی آن می‌شود و همچنین معرفی کمانش درون ورقه‌های نانولوله کربنی کلیدی برای توضیح عملکرد الیاف الاستیک جدید است.

محققان با اضافه کردن یک پوشش نازک به الیاف غلاف هسته‌ای و پس از آن به غلاف نانولوله‌های کربنی، سنسورها و ماهیچه‌های مصنوعی ساختند که در آن ورقه‌های نانولوله‌های کربن به عنوان الکترود عمل می‌کنند و لایه لاستیکی نازک به عنوان دی الکتریک است. ظرفیت این خازن‌های فیبری با کشش از 860 درصد به 950 درصد تغییر می‌کند.

الیاف و کابل‌ها در این کشف ممکن است روزی به عنوان اتصالات برای مدارهای مجتمع الکترونیکی ارتجاعی استفاده می‌شوند. ربات‌ها، شکل‌گیری هواپیما، ابر سنسورهای فشار، ضربان‌سازها و کابل شارژ برای دستگاه‌های الکترونیکی از جمله دیگر کاربرد این الیاف هستند.

این تکنولوژی برای تجاری‌سازی بسیار مناسب است. Raquel نویسنده و محقق ارشد گفت: هسته الاستیک استفاده شده برای این الیاف غلاف هسته‌ای، ارزان و بسیار در دسترس است. تنها جزء غیرقابل دسترس و عجیب ورق نانولوله آیروژل است که برای غلاف فیبر استفاده می‌شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار