چشماندازی که برای بخش اقتصادی 7 تا 10 سال آینده نیاز است و برای توسعه شرایط فرهنگی جامعه نباید چشم به بودجه دولتی دوخت اما سوال اصلی این است که اصول سرمایهگذاری در هنر چیست؟
فاطمه آقامیری، کارشناس اقتصادی، سرمایهگذاری در عرصه هنر را ریسکی بزرگ از نگاه اقتصادی میداند.
وی گفت: سرمایهگذاری در عرصه هنر نیازمند آگاهی کامل از شرایط آن بخش فرهنگی است که میخواهیم سرمایهگذاری در آن صورت گیرد. اطلاعات کامل میدانی و اسنادی و کتابخانهای برای این بخش الزامی است.
این کارشناس با بیان این که در عرصه هنر نباید فقط به سرمایهگذاری داخلی فکر کرد، ادامه داد: در سرمایهگذاری در بخش هنر باید نگاهی فرامنطقهای داشت، چون در غیر این صورت نباید توقع داشته باشیم که زیرساختهای فرهنگی ما میزبان جشنوارههای بینالمللی باشد.
آقامیری با بیان این که سرمایهگذاری نیازمند ریسکپذیری است، تأکید کرد: سرمایهگذار با ریسک رشد میکند و از این رو باید زمینههای ریسک فراهم باشد. در عرصه هنر هم باید دید زمینههای ریسک در کجا فراهم است و از این رو باید تلاش کرد تا با رفع موانع و قوانین دست و پاگیر سبب شد تا سرمایهگذار در عرصه هنر رو به افزایش باشد.
وی تصریح کرد: باید در بخش سرمایهگذاری هنر این مهم را دانست که پول اصل نیست بلکه انسان سرمایه واقعی است. اهالی هنر بارها و بارها بر لزوم تجدید نظر بر سیاستهای مالی هنر تأکید کردهاند، از این رو سرمایهگذاری در بخش فرهنگ و هنر میتواند بخشی از این تجدید نظر باشد که باید با تجدید نظر در منابع پیشین صورت گیرد.
انتهای پیام/