به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، تحلیل پایگاه خبری العربیه نشان می دهد حدود دو سوم شهادت های کنگره در خصوص مذاکرات شش قدرت جهانی و ایران درباره پرونده هسته ای، خصمانه و یا تردید آمیز بوده است.
در حقیقت یک سوم کارشناسانی که در شهادت های کنگره حضور داشته اند به سازمان هایی تعلق دارند که دارای مواضعی خصمانه در قبال ایران هستند. موافقان توافق هسته ای ایران نگرانند مبادا این کارشناسان و سازمان ها کنترل مذاکرات در خصوص جمع بندی توافق هسته ای را به دست گیرند. آن هم پیش از اینکه کنگره در سپتامبر (شهریور) رای نهایی خود را در خصوص توافق هسته ای صادر کند.
یکی از وظایف اولیه کمیسیون های کنگره، سازمان دهی نشست هایی است که در آن کارشناسان و پژوهشگران غیر دولتی نظرات خود را در خصوص مسایل مختلف ابراز می کنند.
کمیسیون روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان و همچنین کمیسیون نیروهای مسلح سنا و مجلس نمایندگان مسئول برگزاری نشست هایی با موضوع ایران هستند. نشست کارشناسان و پژوهشگران غیر دولتی پیش از نشست نمایندگان کنگره برگزار می شود.
طبق قوانین کنگره، نمایندگان اکثریت مجلس این امتیاز را دارند موضوعات و حتی کارشناسان نشست ها را خود تعیین کنند. این موضوع باعث می شود کارشناسانی در این نشست ها حضور داشته باشند که موافق نظر نمایندگان اکثریت هستند.
نمایندگان جمهوریخواه از سال 2011 (1390) کنترل مجلس نمایندگان را به عهده داشته اند. حزب جمهوریخواه از ابتدای سال 2015، کنترل سنا را نیز به دست گرفته است.
تحلیل العربیه نشان می دهد از سال 2013 (1392)، 82 کارشناس در نشست های کنگره شرکت کرده اند که 56 نفر از آنها مواضعی علیه توافق هسته ای داشته اند.
بیشتر کارشناسان مذکور از بنیاد دفاع از دموکراسی، موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک و موسسه علوم و امنیت بین المللی هستند. تمامی این مؤسسات، دارای مواضعی جنگ طلبانه هستند.
انتهای پیام/