به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی بوستون گلوب؛ "ست مولتون،"عضو کنگره آمریکا، در بیانیهای مدعی شد: نظام ایران همچنان دشمن آمریکا و متحدانش به ویژه اسرائیل است.
در متن این بیانیه آمده است: من به عنوان یک نظامی بازنشسته که کشته شدن همرزمانش را با تسلیحات و نفوذ ایران در عراق دیده است به خوبی تهدید مستقیم ایران را برای آمریکا و متحدانمان درک می کنم. آمریکا و جامعه بین المللی باید از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی جلوگیری کنند.
پس از بررسی دقیق طرح اقدام مشترک و شنیدن نظرات موکلانم به ویژه اعضای جامعه یهودی و مشورت با شمار زیادی از کارشناسان نظامی و غیر نظامی من به این نتیجه رسیدهام که بهترین راه برای جلوگیری از ایران اتمی، حمایت و اجرایی سازی توافق است. این توافق کامل نیست؛ اما به راحتی و به روشهای گوناگون میتوان از نظر تئوری آن را تقویت کرد. گفته میشود این بهترین و پایدارترین گزینه پیش روی ماست.
اولا معتقدم این توافق به اندازه کافی قابل راستی آزمایی و قدرتمند است. این توافق درباره اعتماد نیست. ایران از مدتها پیش دانش غنی سازی اورانیوم و ساخت سلاح اتمی را داشته است. پس از حضور در جلسات اطلاع رسانی محرمانه و علنی معتقدم که رژیم بازرسیها اگر چه کامل نیست؛ اما به طور کافی فراگیر و موثر است. بازرسیها به ما اطلاعات بیشتری از آنچه امروز درباره ایران داریم، خواهند داد.
ثانیا توافق ما را در موضع قدرتمندتری هم در امروز و هم در آینده نسبت به گزینههای دیگر قرار میدهد. این گزینهها ضرورتا دو مورد هستند: اقدام نظامی یا تلاش برای افزایش تحریمها به این امید که با مذاکرات به توافقی بهتر در آینده برسیم.
اقدام نظامی بر ضد ایران تنها سبب خواهد شد که حداکثر برنامه اتمی این کشور به پنج سال عقب بازگردد و آنها برای رسیدن به سلاح اتمی مصمم تر شوند و برنامه اتمی خود را زیر زمینی کنند.
حفظ و افزایش تحریمها بر ضد ایران تنها زمانی موثر خواهد بود که کشورهای عضو ائتلافی که از تحریمها حمایت میکند در کنار هم باشند. واضح است که حداقل در روسیه، چین و هند افرادی حضور دارند که غیر محتمل است در صورت رای منفی کنگره به توافق خواهان حفظ تحریمها باشند. رسیدن به توافقی بهتر به اهرمهای بیشتر و قدرتمند نیاز داد. اگر آمریکا بخواهد به طور یکجانبه تحریمها را افزایش دهد آنگاه با وجود تلاش متحدانمان برای انجام دادن تجارت با ایران این موضوع در بهترین حالت غیرعملی خواهد بود. ضمنا در این حالت ایران زمان گریز هستهای کوتاه تری نسبت به زمانی که توافق وجود دارد در اختیار خواهد داشت.
هر دو گزینه اقدام نظامی و تحریمها ما را نسبت به زمانی که در توافق قرار داریم در وضع بدتری قرار خواهد داد. حتی در بدترین حالت که ایران فریبکاری کند و به تلاش خود برای رسیدن به سلاح اتمی ادامه دهد، آمریکا و متحدان ما از موضع قدرتمندتری برای انجام دادن اقدامات تحت سایه توافق برخوردارند زیرا این توافق به ما از نظر بین المللی و داخلی اعتبار میبخشد و بازرسیها اطلاعات بهتری را در اختیار ما قرار میدهند.
اگر شما معتقد باشید که دولت توانسته بر اساس مذاکره به توافقی قدرتمندتر برسد این موضوعی بیمعنی به نظر میرسد؛ اما ما باید انتخاب خود را بر اساس گزینههای پیش رو انجام دهیم. آمریکا در حرکت به جلو باید دو موضوع مهم را مد نظر قرار دهد:
اول اینکه ما باید به متحدان و دشمنان خود به طور جدی اعلام کنیم که ایران همچنان دشمن آمریکا و متحدانمان به ویژه اسرائیل است. ایران کشور حامی تروریسم بین المللی است، گروگانهای آمریکایی را در اختیار دارد و حقوق بشر را به طرز اسفناکی نقض میکند. اینکه این موضوع در مذاکرات اتمی وارد نشده است نشان دهنده راهبرد ضعیف مذاکره است و باید با کاهش محدودیتهای اتمی این موضوعات هم شامل شوند. ما باید فشارهای خود را در ارتباط با این موضوعات افزایش دهیم.
ثانیا ما باید بر تعهد خود به هم پیمانانمان در خاورمیانه تاکید کنیم و باید برای بهبود روابط خود که از این مذاکرات دچار آسیب شده است، تلاش کنیم. همانند دیگر همکارانم در کنگره من این هفته به اسرائیل سفر خواهم کرد و دیداری با "بنیامین نتانیاهو،" نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد اسرائیلی خواهم داشت. من به آینده و اینکه چگونه میتوانیم اتحاد تاریخی خود را با اسرائیل تقویت کنیم و این اطمینان را به آنها بدهیم که تعهدات ما همچنان قدرتمندانه و بدون در نظر گرفتن منافع حزبی در آینده و همانند گذشته ادامه پیدا خواهد کرد، مینگرم.
ما همیشه باید بر اساس منافع ملی و در نظر گرفتن حقایق موجود امروز عمل کنیم. طرح جامع اقدام مشترک بهترین گزینه در دسترس در تقابل با بزرگترین تهدید جهانی صلح است. زمانی که موضوع رای گیری در کنگره باشد به دلایل فوق من از این توافق حمایت میکنم و همکارانم را تشویق میکنم که این کار را انجام دهند.
انتهای پیام/