به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان : میدان منیریه بعنوان یکی از قدیمیترین میدانهای خیابان ولیعصر(عج) که سابقه آن به دوران کامران میرزا باز میگردد، در حال حاضر با مشکلات بسیاری روبه روست به طوری که ساکنان این محله از وضعیت موجود بسیار ناراضی هستند چرا که پس از صبوری چند ساله برای احداث ایستگاه مترو در زیرزمین و مشکلات پس از آن مانند ریزش ضلع جنوبی میدان و خاکی بودن محیط اطراف آن، محلیها انتظار بازگشت ماهیت میدان منیریه به حالت اولیه را داشتند اما پس از احداث کامل ایستگاه مترو و خارج شدن دستگاههای ساخت، این میدان به حالت بیضی تبدیل و خیابان را به دو نیم تقسیم کرده است و یکی از مهم ترین مشکلات که با تغییر شکل آن بوجود آمده ترافیک خودروها و تصادفهای پی در پی دراین محدوده است.
مرد جوانی که از کسبه اطراف میدان است در این باره به خبرنگار ما می گوید: به علت فقدان چراغ قرمز و تابلو راهنما در اطراف میدان خودروها از هر قسمتی که فکر می کنند راه درستی است حرکت می کنند و موتورسیکلتها نیز از میان آن ها به حالت مارپیچ به اصطلاح راه می گیرند و این مشکل باعث شده تا هر هفته چند تصادف در این محدوده رخ بدهد.
کسبه دیگری در اینباره میگوید: هولناکتر از تصادفهای ماشینی این است که افراد بعلت فقدان و نقص در خط عابر پیاده در اطراف میدان، نمی دانند از کدام طرف خیابان تردد کنند و همین باعث تصادف های جراحتی میشود که در اینباره نیز خانمی که قصد تردد از ضلع شرقی میدان منیریه را داشت گفت: تردد از خط عابر پیاده سربلوار ابوسعید به علت وجود سکو میان خیابان بسیار دشوار است مگر درست است که یک سکو میان خط عابر پیاده قرار گیرد؟
* محلی برای استراحت کارتن خواب ها!
از جمله مشکلات دیگر این میدان تعویض مجسمههای کارگذاری شده در مدت زمانهای کوتاه است که سالمندی از ساکنان این محل به خبرنگار ما می گوید: با وجود آن که میدان منیریه در قدیم مکانی برای تعاملات فرهنگی و اجتماعی به حساب میآمد اما حال با ترکیب جدید صرفا محلی برای استراحت کارتنخوابها شده است . علاوه بر این مجسمه ها و گلکاریهای میدان در مدت زمانهای کوتاه تعویض میشود. مگر این میدان مسئول زیباسازی ندارد؟
سالمند دیگری نیز در رابطه با همین موضوع میگوید: در میدان بیضی شکل بعد از کارگذاری مجسمه بدمینتون، مجسمه مرد دوچرخهسواری جایگذاری شد اما آن هم از جایش برداشته شد و در حال حاضر سبدهای گل در این مکان دیده میشود همینطور در کنارههای خیابان تعدادی مجسمه تعویض شده که تنها یک مجسمه پسرک ماهیگیر در ضلع غربی باقیمانده است.
*عبور از گرد و خاک برای رسیدن به مقصد
علاوه بر اینها جای مجسمه ابوسعید ابوالخیر که خودنماد فرهنگ ملی است، در ضلع شرقی میدان و سربلوار ابوسعید خالی است که این تاسف بار است.
مشکل دیگر این میدان گرد و خاک معلق در فضای باز است که پس از احداث ایستگاه مترو دیده میشود. همچنین از طرفی سنگ فرش ورودی ایستگاه مترو کارگذاری نشده و مسافران از راه خاکی به ایستگاه وارد و خارج می شوند که در این باره خانمی به خبرنگار ما می گوید: سنگ فرش این محل برای شهرداری امر آسانی است لااقل به مسافران مترو اهمیت دهند و رفاه آنها را فراهم آورند همین طور برای استفاده از خودپرداز بانک نیز به سختی از این راه خاکی تردد میکنیم.
این طور که به نظر میرسد معضلات میدان منیریه بیش از مزایای ان نمایانگر شده است و بعنوان مکانی قدیمی و بومی نشین که خود جایگاهی برای برگزاری مراسمهای مذهبی است در حالت نامرتبی به سر می برد.
امید است با تدابیر شهرداری منطقه 11 تهران هر چه سریعتر شاهد سرو سامان یافتن میدان منیریه پس از صبوری چند ساله ساکنان این محدوده باشیم.
گزارش و تصاویر : مهسا پارساپور
انتهای پیام/
و بهتره که حالت تاریخی رو حفظ کنه