به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از ایسنا، دکتر مجید ابهری ، با بیان اینکه تعطیلی کارخانه ها و رکود صنعتی ناشی از تحریم های اقتصادی باعث افزایش بسیاری از بیکاران شد، افزود: نیروهای متخصص و ماهر نیز یا راه مهاجرت در پیش گرفته و یا با مشارکت سایر همکاران به فعالیت های تولیدی و بازرگانی پرداخته اند.
وی افسردگی ناشی از بیکاری و تنشهای رفتاری حاصل از آن را عامل افزایش آمار طلاق، خودکشی، افزایش زنان بیوه، جوان و کودکان تک والد دانست و گفت: بیکاری هم آسیب و هم بستر آشکارساز آسیب های مختلفی مانند دزدی، فساد اقتصادی، تنش های خانوادگی و مهاجرت است.
این متخصص علوم رفتاری اظهار کرد: در حال حاضر اگر دست فروشی و فروش اقلام مختلف در چهار راه ها را کار مفید به حساب نیاوریم، در این صورت 50 درصد نیروی کار کشور نه شاغل و نه بیکار هستند.
ابهری یادآور شد: دست فروشی در 10 سال اخیر از 3 تا 20 برابر افزایش یافته است و شهرک های حاشیه ای با همه عوارض و آسیب های خود محصولی از بیکاری در جامعه محسوب می شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: از نگاه رفتارشناسی سازمانی وقتی یک نفر از شغل خود رضایت نداشته باشد و صرفا برای سیر کردن شکم خود و خانواده شغلی را اختیار کند؛ در این صورت نارضایتی شغلی، کاهش کارآمدی، افت بازدهی و ناراضی تراشی از عوارض اصلی عدم رضایت شغلی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: افسردگی، بیماری های روحی و روانی، مشکلات خانوادگی نیز از عوارض تحمیلی و عصبی عدم رضایت شغلی است.
انتهای پیام